尋日行過寵物店買草,
聽到有個人話::e..好臭呀..快d走,
跟住就話起之前我親戚話::d兔仔好臭架!!
但係,,我養兔仔咁耐...除左creami細個有陣bb味之外,完全冇聞過佢地有咩臭味wor
我都唔明其實有咩咁臭,兔仔都冇味既
反而狗咪仲臭???
我覺得兔仔唔臭,反而有陣草香味...........
都唔明點解佢地話臭?#^41^#
hkrchei2 2010-7-25 09:57:57 PM
兔兔係D V V 臭JE~~~
而且, 好多人用報紙做墊材... V V完就仲臭D~~~

臭係因為D人唔識打理JE~~~~#^81^# #^81^# #^81^#
firen_freeze)) 2010-7-25 11:06:52 PM
MAX身上都有陣香味~~~~~~~~~~~~~~

係D VV最臭,我媽話因為佢食菜菜
栗子囡囡 2010-7-26 01:11:43 AM
我每日返屋企就聞到一屋都係栗子既草香味...一d都唔會覺得臭喎...
Vinkivan 2010-7-26 02:13:36 AM
養任何動物都係一樣, 唔懂打理自然會臭, 咁係必然嘅~!!

我以前養狗, 養鼠到依家養兔... 間屋都從未臭過!!
勞仔 2010-7-26 10:26:13 AM
寵物店一次過養咁多隻兔,又無廁所比d兔仔去,咁佢地未四圍尿囉,咁養發想唔臭都難。
katy)) 2010-7-26 11:56:41 AM
其實賣寵物的舖都會臭... (尤其係細舖焗住D味/店員唔勤換墊料)
差在間舖會唔會點香薰/開大D個冷氣
其斤 2010-7-26 01:58:39 PM
可能寵物店既兔兔
又多又冇廁所比佢地用
d vv仲要比d木糠吸晒...
木糠本身吸水同吸臭既能力都麻麻地= ="
所以d人咪覺得臭臭...
angietsang 2010-7-26 02:31:56 PM
其實初初我都以為兔兔好臭
但之後先知係佢地既尿尿先最臭
個身係冇臭,反而好香
成日幫佢換廁所就唔覺臭,
而寵物店既兔一日都唔知有冇人幫佢清潔
同埋又有d鼠果d擺埋一齊,我覺得應該係咁先令人覺得臭姐
ssc314 2010-7-27 07:40:57 PM
其實我覺得寵物店既兔兔都唔臭
大家講得岩,係vv先最臭,
不過只要努力清洗就ok la!!!
所以我唔明點解d老一輩既人會話d兔仔臭
說真的,當佢地話我d兔仔會臭個時
我個心係幾嬲,,我心諗::你都未見過我d兔!做咩話佢地臭,佢地有陣香味tim呀!
同埋我d朋友黎過我屋企都聞唔到佢地有咩味
得d草味lor

快速發帖