小白一開始係咀下面有少少甩毛既地方.上面仲有D白色一塊塊既野...過左冇內就勁甩毛
我睇過本書講可能有皮膚病..但係我又唔行定.

E加連個鼻都咁..

下巴D毛冇晒...

隻左眼上面有粒唔知你咪瘡既野....

右眼就眼皮上面有D一粒粒凸出黎既(肉粒?!!).....

2隻手都有甩毛既地方.有D仲有好似凸出黎既瘡......

2隻腳都甩毛.左腳就甩左一大忽.......
右:

左:

我好驚呀/___\
我想帶佢去睇醫生但係呀媽又唔比...佢話睇醫生要千蚊(其實洗唔洗?!)
呀媽買左一枝$56[茶樹皮膚軟膏](每曰2次).

個SALL屎話岩我隻兔仔用,但係茶左成個禮拜都好似冇用咁
點算好?!
仲有我想問下我隻兔仔係咪有皮膚病?
旺角附近有冇動物醫院?
做一次身體檢察要幾錢?!
仲有...兔仔既尿係咪有好大附食性?!因為我隻兔仔之前冇次所,成日踩係D尿到.係咪因為佢D尿搞到佢腳甩毛?!
我第一次養兔仔.所以有好多問題.唔好嫌我麻煩.
唔該晒大家既解答.THZ~:054: :054:

angietsang 2010-8-10 05:32:15 PM
d圖睇唔到呀.
wesky 2010-8-10 05:34:05 PM
睇唔到圖
如果係疥癬係要打幾次針, 搽咩都無用, 注意清潔消毒, 會傳人
★NINTENKI 2010-8-10 05:40:00 PM
E加睇唔睇到?!!!!!?
★NINTENKI 2010-8-10 05:48:27 PM

回復 3# 的帖子

打咩針?!
要幾錢?!!!!!!
wesky 2010-8-10 05:57:45 PM
唔睇醫生唔得
病情只會越黎越重
預一千蚊去睇~ 實際要幾錢就唔知啦...
幾錢去邊度睇, 請睇置頂文
katy)) 2010-8-10 06:00:54 PM
疥癬會傳染比人,刻不容緩! 快啲帶佢去睇醫生!!!
(有機會要過千,但係愈得耐診金愈貴)

希望你快D帶兔兔去睇醫生 :054:
★NINTENKI 2010-8-10 06:13:55 PM
原帖由 katy 於 2010-8-10 06:00 PM 發表
疥癬會傳染比人,刻不容緩! 快啲帶佢去睇醫生!!!
(有機會要過千,但係愈得耐診金愈貴)

希望你快D帶兔兔去睇醫生 :054:

我住MK.附近有冇醫院?!
★NINTENKI 2010-8-10 06:14:29 PM
原帖由 wesky 於 2010-8-10 05:57 PM 發表
唔睇醫生唔得
病情只會越黎越重
預一千蚊去睇~ 實際要幾錢就唔知啦...
幾錢去邊度睇, 請睇置頂文

置頂文?!
姐係邊到?!
sheena 2010-8-10 06:56:43 PM
兔霧草;)餅姬 2010-8-10 07:04:38 PM
好似好嚴重咁-口-
快d同佢去睇e生拉;;
為左隻兔兔,,行多幾步搵個好d ge獸醫唔好咩?
★NINTENKI 2010-8-10 07:06:10 PM
唔該晒.......
點算好呀~
我用我呀媽講帶小白睇醫生,但係呀媽話放完暑假會送小白比人呀/口\
點解呀媽咁衰......小白病左都唔比佢睇醫生
,我病左都會啦...小白又唔會,,,,,,,,,
我對住小白得一個月喳.我唔要佢咁快死.....t^t
m1k1 2010-8-10 07:20:43 PM
哇!!!好嚴重甘wo!講真果句如果呢d野得既話就吾洗有獸醫啦..!你快D帶佢去睇e生啦!!
光之天使)) 2010-8-10 07:25:41 PM
容我問一句...樓主幾大?
養之前同屋企人無共識?
不過點都好,依家如果你想救返隻兔兔,
點都要同屋企人傾掂數,問屋企人借又好,商量用其他野換都好,
盡快都要帶兔兔去睇醫生~

因為我見到情況已經幾嚴重~
除左甩毛,眼仔仲生野~
真係要預左睇$1000up

另外,$65果隻藥,係pet shop賣既產品而已,
唔確定其實有無藥用價值,
又無醫生處方,其實唔好亂幫兔兔"查"~

盡快帶佢睇醫生la~呢d病唔睇醫生唔會好,拖愈耐只會愈差~
colour)) 2010-8-10 09:03:53 PM
搽果支嘢無用

快速發帖