小白一開始係咀下面有少少甩毛既地方.上面仲有D白色一塊塊既野...過左冇內就勁甩毛
我睇過本書講可能有皮膚病..但係我又唔行定.

E加連個鼻都咁..

下巴D毛冇晒...

隻左眼上面有粒唔知你咪瘡既野....

右眼就眼皮上面有D一粒粒凸出黎既(肉粒?!!).....

2隻手都有甩毛既地方.有D仲有好似凸出黎既瘡......

2隻腳都甩毛.左腳就甩左一大忽.......
右:

左:

我好驚呀/___\
我想帶佢去睇醫生但係呀媽又唔比...佢話睇醫生要千蚊(其實洗唔洗?!)
呀媽買左一枝$56[茶樹皮膚軟膏](每曰2次).

個SALL屎話岩我隻兔仔用,但係茶左成個禮拜都好似冇用咁
點算好?!
仲有我想問下我隻兔仔係咪有皮膚病?
旺角附近有冇動物醫院?
做一次身體檢察要幾錢?!
仲有...兔仔既尿係咪有好大附食性?!因為我隻兔仔之前冇次所,成日踩係D尿到.係咪因為佢D尿搞到佢腳甩毛?!
我第一次養兔仔.所以有好多問題.唔好嫌我麻煩.
唔該晒大家既解答.THZ~:054: :054:

tiny_rabbit 2010-8-11 01:30:38 PM
我豆豆之前都試過生疥癬虫,要即刻睇醫生唔拖得
一般打4支針,我豆豆打左6支,一星期一支,連埋醫生費$1600+
o個o的藥膏冇用嫁
個人意見,佢有事,已經唔再係錢既問題,你鍚佢你都唔想佢病佢辛苦
請你快o的同佢睇醫生啦,希望兔兔快o的好番
芝士媽 2010-8-11 01:50:45 PM
poor小白#^56^# 佢實好辛苦喇. 再唔睇醫生只會更嚴重,試下說服屋企出左錢睇醫生先,你慢慢還番,始終係生命,好寶貴,要對佢負責啊~ 樓主add oil ar!
Cody)) 2010-8-11 03:53:00 PM
留了電話給樓主也沒有回覆, 真的很擔心小白現在如何, 希望樓主早日給我聯絡或跟進小白情況啦!
elvisli 2010-8-11 04:01:17 PM
太子有間非弁利獸醫診所.有無人方便找個地址出來.可以叫樓主先去果到睇一睇

就算唔係betty or tiger,兔主人都應該找醫生看看
heiidiii)) 2010-8-11 04:04:22 PM
(香港非弁利獸醫診所),唔貴嘛,同醫生又溝通得到

地址係太子基隆街24號

tel:23932395
katy)) 2010-8-11 04:05:30 PM

回復 34# 的帖子

九龍城 : 太子基隆街香港非牟利獸醫診所 (明星周慧敏和一班志願人士合作開辦)

•一般門診服務
•犬貓之絕育手術
•防疫、保健、晶片注射
•身體檢查、驗血服務及健康證明

每日上午九時至晚上十時
請每次致電2393 2395查詢公眾假期是否休息

- 地址 : 九龍太子基隆街24號
- 預約電話 : 2393 2395
- 電郵 : [email protected]

[資料來由]http://clinic24.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=1641040

希望樓主睇到!!!!!

elvisli 2010-8-11 04:07:14 PM
大家都好熱心想幫你,都立即幫你找了地址,但最後幫到兔兔的只有他的主人,即係你

希望你表現出成熟的一面,救救你所謂的寶貝
★NINTENKI 2010-8-11 04:31:53 PM
唔該晒你地呀/口\
我會搵日係我呀媽唔係到既時候帶小白出去睇醫生加啦...
不過差在唔知點問呀媽開櫃囉我錢箱D錢.......
heiidiii)) 2010-8-11 04:46:26 PM
#^81^#

最好立即 !!
Pamela_peony 2010-8-11 04:50:20 PM
你如果負擔唔到其實一開始你就唔應該養兔,
佢地比貓狗仲脆弱架,
你最好立即去啦,
兔兔可以24小時內就唔係度架 :065:
katy)) 2010-8-11 04:50:57 PM
拎D勇氣出黎啦,你都唔係睇住兔兔咁辛苦GA MA!!!!

唔好令自己後悔呀!!!

((佢而家咁一定痕同痛得好辛苦. 得你可以幫到佢JA))

★NINTENKI 2010-8-11 04:55:35 PM
我呀媽E加又冇返工...
如果我帶小白去睇醫生,媽咪一定會知
所以我諗過呃我呀媽話帶小白出去散步.其實係帶佢睇去睇醫生
囉錢既問題就睇我呀爸訓緊果陣.偷偷地囉佢個鎖匙開櫃.然後囉我個錢箱D錢($2000蚊夠唔夠???)

仲有.請問打針係咪一日之內打晒4-5枝?!定係要分開幾日去.如果係咁既話我冇理由話日日帶佢出去散步加...
twpig 2010-8-11 05:02:54 PM
原帖由 ★NINTENKI 於 2010-8-11 04:31 PM 發表
唔該晒你地呀/口\
我會搵日係我呀媽唔係到既時候帶小白出去睇醫生加啦...
不過差在唔知點問呀媽開櫃囉我錢箱D錢.......

唉~點解養牠之前唔考慮清楚自己的能力呢?養小動物唔係一時見牠們可愛就買牠回家.
你一定要有基本經濟的能力.你隻兔兔的皮膚巳去到這嚴重的地步,巳不可再"拖"了.
讓我們睇見牠都擔心及心痛請.你盡快帶牠看醫生治療.:054:
Goody09 2010-8-11 05:07:46 PM
小朋友..加油..你一定要求小白..我見佢D皮病已經去到好嚴重的地部..金錢癬/介癬蟲都係好難醫..
Pamela_peony 2010-8-11 05:14:07 PM
你不如直接同你媽講話扣你零用錢啦,如果你有的話,
唔好靜靜拎,咁樣只會你媽仲反感,反而累左兔兔,
你同佢地講分期扣你o的錢,記住脹仲好過你咁,
紙係包唔住火架,你餵佢食藥時咪又係見到

快速發帖