小白一開始係咀下面有少少甩毛既地方.上面仲有D白色一塊塊既野...過左冇內就勁甩毛
我睇過本書講可能有皮膚病..但係我又唔行定.

E加連個鼻都咁..

下巴D毛冇晒...

隻左眼上面有粒唔知你咪瘡既野....

右眼就眼皮上面有D一粒粒凸出黎既(肉粒?!!).....

2隻手都有甩毛既地方.有D仲有好似凸出黎既瘡......

2隻腳都甩毛.左腳就甩左一大忽.......
右:

左:

我好驚呀/___\
我想帶佢去睇醫生但係呀媽又唔比...佢話睇醫生要千蚊(其實洗唔洗?!)
呀媽買左一枝$56[茶樹皮膚軟膏](每曰2次).

個SALL屎話岩我隻兔仔用,但係茶左成個禮拜都好似冇用咁
點算好?!
仲有我想問下我隻兔仔係咪有皮膚病?
旺角附近有冇動物醫院?
做一次身體檢察要幾錢?!
仲有...兔仔既尿係咪有好大附食性?!因為我隻兔仔之前冇次所,成日踩係D尿到.係咪因為佢D尿搞到佢腳甩毛?!
我第一次養兔仔.所以有好多問題.唔好嫌我麻煩.
唔該晒大家既解答.THZ~:054: :054:

sammy)) 2010-8-23 07:09:50 PM
小白、樓主,你地都要加油﹗
★NINTENKI 2010-8-23 07:51:37 PM
E加唔中意毛既呀爸起初見到小白都叫我扔左佢..
不過E加佢竟然會餵小白食菜
long~spirit 2010-8-23 09:23:24 PM
加油呀,支持你^^:057: :057:
elvisli 2010-8-23 09:49:05 PM
好開心聽到你話帶兔兔睇左醫生

你要養好兔兔..話比家人知,你已開始長大,有鹿力做一個有責任有承擔既人...

我諗如果家人見到你咁認真對待兔兔,家人一定會對兔兔改觀

加油.等你好消息
m1k1 2010-8-24 02:23:34 AM
yeah!太好喇!!
chiy3k 2010-8-24 10:20:34 AM
太好了, 你同小白都要加油
芝士媽 2010-8-24 01:15:02 PM
替小白高興^^ 樓主繼續努力啊!
★NINTENKI 2010-8-29 04:44:11 PM
係啦
我想問一個問題好內,小白之前有病果陣,點解要我帶小白去兔協?!
我睇返兔協網佢話有病既兔兔好似唔收加啵#^66^#
★NINTENKI 2010-8-29 04:45:22 PM
仲有我想問兔協有冇得睇醫生?!
因為兔協好近我屋企,所以下次小白有病我諗住帶佢去睇
m1k1 2010-8-29 07:45:53 PM
小白系米好番晒喇?#^72^#
Pamela_peony 2010-8-29 09:26:45 PM
原帖由 ★NINTENKI 於 2010-8-29 04:45 PM 發表
仲有我想問兔協有冇得睇醫生?!
因為兔協好近我屋企,所以下次小白有病我諗住帶佢去睇

兔協冇醫生睇架,
就算有都會建議你去返我地O的兔友介紹既醫生
因為好多醫生唔熟兔兔既會將佢當狗醫,
好多時睇完兩三次都唔好,
所以唔好浪費錢。。。。因為我都試過
Futagoza_Kaniza 2010-8-29 10:28:44 PM
原帖由 ★NINTENKI 於 2010-8-29 04:44 PM 發表
係啦
我想問一個問題好內,小白之前有病果陣,點解要我帶小白去兔協?!
我睇返兔協網佢話有病既兔兔好似唔收加啵#^66^#

叫你帶去兔協係因為你初頭話冇錢睇醫生, 叫你棄左佢比兔協拎去睇醫生, 不過棄左係冇得拎返既.
佢地都係帶d病兔比出面既獸醫睇. 梗係唔會有醫生睇啦.
如果你兔仔有病就要帶比獸醫睇. 兔協唔會幫到你睇嫁.

快速發帖