名稱:Back-2-Nature(倍爽澳砂) 環保紙粒

產地:Autralia
  原料:木漿、纖維、活性炭

形狀:干燥時呈灰色獨特的長柱狀顆粒,潮濕時為略大微黃團狀顆粒。

特色:

1、利用100%環保、可循環使用的“紙”經由多重工藝制作而成。

2、吸水性、除臭性為木屑的4倍,耐用、無異味。

3、超低粉塵,幾乎為零粉塵,維護呼吸道健康,保持籠內、室內清潔。

4、保溫性略低於木屑,尤其適合夏天使用,但中國南方無暖氣的冬天不適合使用。

5、柔軟、無附著,不會沾在寵物毛發上,便於清理。

6、添加了活性炭的配方,除異味性能大大提高。

使用感言:超級適合有些懶的鼠友,再也不用像使用木屑那樣需要“勤快”打理倉鼠籠了,哈哈。

SHOP:IN TAOBAO(a person don't want ..so sell to me)
Price32 15L
wesky 2008-8-22 11:28:59 AM
無講幾錢既??  邊度買??
amyluilui 2008-8-22 11:36:29 AM
原帖由 wesky 於 2008-8-22 11:28 AM 發表
無講幾錢既??  邊度買??

ok^^ thank you for remind me
‵小瑩 :] 2008-8-22 12:57:27 PM
呢隻我覺得無咁好用@@
之前用過-3-XD
因為入面好多雜質..有時仲有d鐵野..可能會整傷寶貝們!

我自己鐘意用呢隻..

呢包野..$160蚊~

wesky 2008-8-22 12:59:02 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-8-22 12:57 PM 發表
呢隻我覺得無咁好用@@
之前用過-3-XD

我自己鐘意用呢隻..

呢包野..$160蚊~

我以前都係用呢包架   幾好用
amyluilui 2008-8-22 12:59:58 PM
原帖由 ‵小瑩 :] 於 2008-8-22 12:57 PM 發表
呢隻我覺得無咁好用@@
之前用過-3-XD

我自己鐘意用呢隻..

呢包野..$160蚊~

60L ma??
:060: :060: :060: :060: :060:
jojo 2008-8-23 05:34:11 PM

回復 4# 的帖子

我而家都用緊,不過第一次用,
未知效果~:044:
不過都幾好,覺得好似無以前咁大陣味~:060:
cervantes 2008-8-24 12:23:04 PM
我都試下用先~
如果要買既話係邊度有?(唔要網上)
甜品糕 2008-8-24 12:35:34 PM
呢隻我覺得無咁好用@@
之前用過-3-XD

我自己鐘意用呢隻..

呢包野..$160蚊~

breeder celect真係咁好?? 不過我上次見到最細包果隻都好大包喎:056:
你點拎番屋企架??
hh0 2008-8-24 11:29:21 PM
原帖由 甜品糕 於 2008-8-24 12:35 PM 發表

breeder celect真係咁好?? 不過我上次見到最細包果隻都好大包喎:056:
你點拎番屋企架??

呢隻最細包係6L 細過 A4 size
百幾蚊果包係35L
傑KIT 2008-10-1 07:55:23 PM
呢隻我覺得無咁好用@@
之前用過-3-XD

我自己鐘意用呢隻..

呢包野..$160蚊~

邊到有得賣??我依家用緊果隻好大塵-__-
wesky 2008-10-1 11:19:57 PM
Q-Pxt 有得買架
傑KIT 2008-10-2 06:48:29 PM
原帖由 wesky 於 2008-10-1 11:19 PM 發表
Q-Pxt 有得買架

唔該晒:057: 搵日放學睇睇先
tsac_ever 2008-10-3 07:23:34 AM
呢隻我覺得無咁好用@@
之前用過-3-XD

我自己鐘意用呢隻..

呢包野..$160蚊~

I also use this brand~~~
however,,I usually buy the one with 15L
as this one is too heavy(35L):056:
Where did you buy this??
I saw this in Q-pXts..
It only costs $155~~~
0772 2009-7-19 05:17:28 PM
I also use this brand~~~
however,,I usually buy the one with 15L
as this one is too heavy(35L):056:
Where did you buy this??
I saw this in Q-pXts..
It only costs $155~~~
tsac_ever 發表於 2008-10-3 07:23 AM

我係元朗間q-pxt見到6L呀....
45蚊=]

快速發帖