我想知愛協兔協既義工要做d 咩架?
我有d 想去做, 但又怕唔識-_-
不過我明白無人一出世就咩都識-_-
之旦係, 又難唔難做呢??

我真係好中意小動物, 好想幫下d 係愛協兔協無人要既小動物
自己無工作, 想出一番力去幫助佢地...
不過因為讀書無工作, 係金錢上真係幫唔到...
但至小都希望比到d 溫暖係果到既動物仔/.\

大家有咩意見??
千秋王子 2010-9-6 12:06:32 AM
#^74^# 咁有愛心
直接上去話我想幫手做議工咪得lo= =
我見d姐姐好唔得閒....
siuhiuhiuhiu 2010-9-6 12:25:15 AM
真係甘簡單架咋-u-??
o甘愛協好d 定兔協好d-_-
我真係唔識.....
傘仔)) 2010-9-6 09:48:09 AM
其實, 任何類型的義工, 都唔會係複雜的工作, 一定是講解1-2分鐘就凡人都明白晒的, 有手有腳就曉做。原因是, 義工是沒有合約約束的, 預算d義工是"散工"性質, 無人能保証可以上去幫幾耐/幫幾多日, 如果太複雜, 花大量時間教, 轉頭義工話唔做了, 咪浪費晒中心的人力囉。

無論你去邊度做義工都好, 先打電話上去問下人地邊個時段需要人手, 怕你直接上去時, 當日可能已經有足夠義工呢。
Futagoza_Kaniza 2010-9-7 08:06:43 AM
無論係愛協定兔協, 想做義工都要填表申請. 同埋2邊都係要你年滿16歲以上先申請得.
愛協做梳毛果d.
兔協做梳毛義工/清籠義工.

siuhiuhiuhiu 2010-9-7 01:54:24 PM
原來係o甘, 但係我睇番d 舊文-_- 話佢地都好夠人?
又話唔會o甘快比d 唔係領養既人做-0-
Futagoza_Kaniza 2010-9-10 03:09:07 AM
原帖由 siuhiuhiuhiu 於 2010-9-7 01:54 PM 發表
原來係o甘, 但係我睇番d 舊文-_- 話佢地都好夠人?
又話唔會o甘快比d 唔係領養既人做-0-

有人領養就比領養人做先je, 冇人領養又唔夠人手咪要搵義工囉.

快速發帖