9月5日下午6:45 左右,
janjan 離開了,
他很乖, 等見到我才捨得離開,
他流淚, 他累透了, 等了我半天,
他不是放棄, 只係吾捨得讓我辛苦,
他抽搐了幾下, 痛苦地叫了一聲,
就走了 .......

但是, 我一直無放棄, 我告訴過你, 是我需要你, 多於你需要我,
有誰再要我們按摩, 跟著我們走來走去,
看見你為食的樣子, 0 嘴看著我們要吃菜菜
總總都過去了,
你現在沒有痛苦了, 但我很痛,
你不用等我們回家了, 但我等你回來看我

很掛很掛念你
WAI)) 2010-9-7 12:57:26 PM
dont be so sad
jan jan will rest in peace...
津津豬 2010-9-7 01:03:27 PM
JANJAN媽不要太難過,JANJAN會係另一個世界開心地生活的,我已前的寶貝們會照顧牠的.
小賢 2010-9-7 01:07:53 PM
聽到真的很難過,也不禁掉下眼淚,
我知道你現在一定很痛,但就讓自己痛一會吧,
盡快忘記傷痛,我相信jan也不想看見你傷心流淚...
:054:
Pamela_peony 2010-9-7 01:07:53 PM
JANJAN會係彩虹橋開心生活ga...
佢唔想你難過的
katy)) 2010-9-7 01:35:38 PM
好突然... JANJAN再見了. 希望你喺彩虹橋開開心心
otola 2010-9-7 01:39:02 PM
多謝各位,
昨日火化, 我和爸爸哭得死去活來,
回到家巳沒眼淚了,
到今天中午, 又哭了,
janjan 真係好乖, 好可愛,
照計應該好長壽, 點解 得 5 歲就要走
我就快生日, 佢都未陪我過, 又未渡過中秋和 x'mas, 我又未同佢慶生日,
總總都沒有給我回憶, 就走了
真的很心痛, 還好, 他不用受苦, 由我來代他受苦吧 ....

chercher422 2010-9-7 01:48:48 PM
唔好唔開心啦....janjan見到你咁佢都會唔開心架...#^56^#
siuhiuhiuhiu 2010-9-7 01:52:28 PM
真係好突然/.\ 頭先仲睇緊jan媽 講janjan d得意野...
點知一kick 入蒞就見到d o甘唔開心既事發生o左...
+油呀jan 媽...>"<
支持下去!!!
芝士媽 2010-9-7 01:54:13 PM
傷心難過好難免, 但janjan e+應該响彩虹橋開始無痛無淚既生活, 你同兔爸都要快快恢復, 咁janjan見到你地開心, 佢都會開心架~
katkat 2010-9-7 02:18:37 PM
JANJAN, rest in peace. #^56^#
mandycpi 2010-9-7 02:27:54 PM
JAN媽, 振作,別太傷心呀...
elvisli 2010-9-7 03:06:25 PM
記得當時我都問過mocha一句,點解你只得3歲就要走..老豆想知你係唔係活得好唔開心..

到而家我心情好番小小..但依然好掛住mocha...不過我覺得唔緊要...我相信janjan都會一直記住你,至少janjan在你身上得到幸福...你給了他一個滿足的家...

r.i.p
光之天使)) 2010-9-7 05:09:01 PM
mocha爸就講得岩~
janjan呢一次旅程遇到你地,佢呢趟玩得好開心~圓滿
依家只係去左另一個目的地je~
果度有更多兔兔陪佢,佢一定會過得好好~

janjan一定知道你地錫佢,
同樣地,佢都好錫你地,
所以你地要陣作~
twpig 2010-9-7 05:10:32 PM
你不要太難過...我小波仔活得九個月就拋下我去左彩虹橋同其牠兔兔玩了...
看見你對janjan所寫下的說話,也不自覺地又眼紅流淚了.
一個多月前我都好像你一樣的諗法,問個天為何那麼早就帶走我的小波,為何不可以給牠享受多些溫暖及愛就要帶走這年幼的小朋友(因小波是領養回來的,只和我相處了一個月的時間)...但後來睇書及朋友同我講牠們是會知道的,知道我們為牠難過傷心.這會影響牠們,令牠們因掛念及擔心我們而不能好好在彩虹橋上生活及修行.
雖然janjan末能來得及與你渡過你的生日及其他的節日,但其實每日你同牠生活時牠都留了好多片段及回憶給你,每當你不開心的時候試想一下牠平時的傻樣同可愛樣.
祝願janjan在彩虹橋上永遠開心快樂!
你亦能堅強重新振作!

快速發帖