係呢!!各位~~~~我有件事想請問一下,,兔兔係吾係食吾飽嫁?好似金魚咁
仲有牙~boby check最好去邊到嫁~~??
仲有牙仲有,,磨牙石長期放定間吾中放嫁?我隻兔兔係咁咬= =!好似好中意咁
希望有人解答~謝了

佢今朝11點幾返泥係咁震>3333<
嚇死我啦~不過我都知係正常既~
我係咁摸佢~希望佢吾好咁驚我~
過左一陣~佢開始冇咁震~
仲開始跳泥跳去~
佢泥左之後,,我就係咁搵兔兔既知識,,
可能會有人話我未知道兔兔既野就買左返泥",,
但其實佢係我男朋友送比我既生日禮物,,
我會好比心機咁養佢~吾會係一時既興趣!~

e家係晚上既9點,,兔兔好乖咁係我身邊訓左係到>3<真係好可愛~
有時佢仲跳上我個keyboard到幫我打字-____-"0r幫我係咁出網頁
真係吾知嬲佢定笑佢可愛好~哈哈

kiki5b20 2010-9-12 09:16:14 PM
好得意呀-33-十卜你加-v-`
tracybb 2010-9-12 09:43:29 PM
首先 歡迎你呀小德#^64^#
其實岩岩番到屋企唔應該咁快放佢出來玩的...
點都好 希望你搵多d資料照顧好小德#^58^#
儀YY~~ 2010-9-12 09:49:53 PM
原帖由 tracybb 於 2010-9-12 09:43 PM 發表
首先 歡迎你呀小德#^64^#
其實岩岩番到屋企唔應該咁快放佢出來玩的...
點都好 希望你搵多d資料照顧好小德#^58^#

嗯~多謝您個歡迎~
但我放左佢出泥怕吾怕嫁?...
我知道~我會嫁啦^^

佢e家岩岩起身係我身邊清潔緊自己,,
勁可愛>333333<
tracybb 2010-9-12 09:54:43 PM
依加唔放都放左了 就做好下一步
第一,二日最好比佢係籠休息下 慢慢熟集新環境 盡量唔好煩佢..
第三日先放佢出來玩一陣 係一陣...  
呢個方法係我睇書學的//希望幫到你
同埋小德幾大呀?? 好可愛啊#^9_003^#
同埋 提你帶兔兔去做body check啊~
儀YY~~ 2010-9-12 10:06:59 PM
原帖由 tracybb 於 2010-9-12 09:54 PM 發表
依加唔放都放左了 就做好下一步
第一,二日最好比佢係籠休息下 慢慢熟集新環境 盡量唔好煩佢..
第三日先放佢出來玩一陣 係一陣...  
呢個方法係我睇書學的//希望幫到你
同埋小德幾大呀?? 好可愛啊#^9_003^#
同埋 ...

但我又見佢好開心咁跳泥跳去=]好似冇事咁,,
我試過放返佢入去,,但佢成日都好想出返泥=]可能我開左門既關係,,=]

其實我吾太知道佢幾大..因為吾係我買的=]
我男朋友又笨,,吾記得左..所以我作左1個生日比佢 同我1樣係20號,,
但我見佢咁細粒..我諗2~3個月大
我會帶佢去嫁啦~^0^

oscarlik 2010-9-12 10:22:19 PM
黑毛兔,,,真係幾得意
有冇個籠D相,,等我地比下意見
咁細隻應該得1個月大左右
而我既建議都係同tracybb 一樣
唔好成日拎兔兔出黎玩
佢需要安靜既環境休息下
尤其係佢咁細隻....
唔係第時後悔都冇用
:053:
小賢 2010-9-12 10:49:10 PM
又有一隻兔BB加入呀,歡迎....
不過我兔兔細個返黎個陣完全唔怕三保,
又熱情,真係開心死啦...#^7_002^#
儀YY~~ 2010-9-13 12:00:54 AM
原帖由 oscarlik 於 2010-9-12 10:22 PM 發表
黑毛兔,,,真係幾得意
有冇個籠D相,,等我地比下意見
咁細隻應該得1個月大左右
而我既建議都係同tracybb 一樣
唔好成日拎兔兔出黎玩
佢需要安靜既環境休息下
尤其係佢咁細隻....
唔係第時後悔都冇用
:053:

其實我未有籠嫁,,聽日去買,,因為吾知男朋友送兔兔比我><
我e家整靚左佢間屋仔先,,放左係床到..驚佢走左去,,但佢又好乖咁係間屋仔同床走泥走去=[

原帖由 小賢 於 2010-9-12 10:49 PM 發表
又有一隻兔BB加入呀,歡迎....
不過我兔兔細個返黎個陣完全唔怕三保,
又熱情,真係開心死啦...#^7_002^#

係牙,,我果隻都係咁,,開頭驚之後,,e家勁乖..坐定定=]
small_tra 2010-9-13 12:12:43 AM
咁你要比心機養啦...要多留意下佢既飲食大小便正常嗎..
遲幾天最好帶佢睇醫生..做返個boby check..咁就最好啦....
有咩問題就盡量問多D..學多D....做個好主人:055:
儀YY~~ 2010-9-13 12:29:56 AM
原帖由 small_tra 於 2010-9-13 12:12 AM 發表
咁你要比心機養啦...要多留意下佢既飲食大小便正常嗎..
遲幾天最好帶佢睇醫生..做返個boby check..咁就最好啦....
有咩問題就盡量問多D..學多D....做個好主人:055:

我知道嫁啦^^~

係泥!!各位~~~~我有件事想問,,兔兔係吾係食吾飽嫁?好似金魚咁
sammy)) 2010-9-13 01:13:38 AM
溫馨提示:小心電線!
chercher422 2010-9-13 01:25:25 AM
原帖由 sammy 於 2010-9-13 01:13 AM 發表
溫馨提示:小心電線!

係呀係呀~~真係要小心D電線呀...佢地會咬架...你唔想你屋企有任何電器損失同埋電親兔仔~~記得幫D電線做好保護呀~~#^27^#
儀YY~~ 2010-9-13 01:35:19 AM
原帖由 chercher422 於 2010-9-13 01:25 AM 發表

係呀係呀~~真係要小心D電線呀...佢地會咬架...你唔想你屋企有任何電器損失同埋電親兔仔~~記得幫D電線做好保護呀~~#^27^#

55~我知道~我e家放佢~一定會望住佢~吾會比佢自己洛地下~
oscarlik 2010-9-13 06:53:39 AM
原帖由 儀YY~~ 於 2010-9-13 12:29 AM 發表

我知道嫁啦^^~

係泥!!各位~~~~我有件事想問,,兔兔係吾係食吾飽嫁?好似金魚咁

草就要不斷比佢食..
糧就可以唔洗比咁多..
係囉...最主要都係草..草...草...草

快速發帖