咁個水樽初初用都有少少滴水. 好少問題.
到左尋日出完街番黎成個籠變左水塘. 亞兔企左上廁所避難!
再買多一個新既都有呢個問題 #^81^#  
好彩及時發現 !!
光之天使)) 2010-9-27 10:54:14 AM
r記有賣既
H128 小動物專用水樽
唔錯架~~又靜
不過如果兔兔飲水比較細啖/慢,可能飲果陣就會有幾有少少漏,
但係水樽本身唔會滴水
heiidiii)) 2010-9-27 11:19:22 AM

回復 2# 的帖子

呢隻 q pxt有無得買呀 ?
chiy3k 2010-9-27 12:26:32 PM
哩隻最好用,好耐用,唔滴水,好多兔仔用品舖頭都有賣,約$70. 可以用熱水清洗都唔怕溶.

網上搵來圖片.

heiidiii)) 2010-9-27 03:49:33 PM

回復 4# 的帖子

喔喔 ~
吾該晒 !!! 我真係要買呢一隻啦 ~
我初初吾買呢隻係因為個扣位, 有人同我講個扣吾 come @@
chiy3k 2010-9-27 05:51:49 PM
如果兔兔咬又真係唔come既...
smallsuishan 2010-9-27 05:53:49 PM
原帖由 chiy3k 於 2010-9-27 12:26 PM 發表
哩隻最好用,好耐用,唔滴水,好多兔仔用品舖頭都有賣,約$70. 可以用熱水清洗都唔怕溶.

網上搵來圖片.

以我既經驗
我覺得呢隻麻麻地.....
其實70蚊都真係幾貴
我用左一排已經漏水!!~

我反而覺得呢隻比較好
你上STATION X 個網睇 「H128 小動物專用水樽  " 綠色"」 << 呢隻 $ 58

wincy)) 2010-9-28 12:25:07 AM
BURGER用狗用果D水樽嘴都OK GA WOW
又冇咩點溜水...
其斤 2010-9-28 12:53:15 AM
我家兔兔~用緊water buddy
都ok牙~~唔會漏水~又好靜~加水超級方便~
不過飲水兔兔要用d力先飲到...
所以未必隻隻兔仔都用到...

water buddy.jpg (11.25 KB, 下載次數: 21)

water buddy.jpg

wincy)) 2010-9-28 02:28:42 AM
WATER BUDDY 我屋企D天竺鼠都有用緊,,,
但係見佢地要咬果樽先有得飲水
佢地飲得肉緊咬果下都有D聲GA
不過用左都就黎1年都好似未溜水...:053:
heiidiii)) 2010-9-28 11:00:56 AM
真係吾該晒!! #^23^#
但送貨果野有d麻煩. 要買滿一個價先送 ! 我剛剛至買左草咋
otola 2010-9-28 12:40:28 PM
我有一個 Marukan 水樽
你要吾要
(我 david 有 2個水樽
但其實一支都夠 )
chiy3k 2010-9-28 12:51:04 PM
原帖由 smallsuishan 於 2010-9-27 05:53 PM 發表

以我既經驗
我覺得呢隻麻麻地.....
其實70蚊都真係幾貴
我用左一排已經漏水!!~

我反而覺得呢隻比較好
你上STATION X 個網睇 「H128 小動物專用水樽  " 綠色"」  

疑, 我用緊5個哩隻, 都冇漏水喎...
katy)) 2010-9-28 01:40:14 PM
原帖由 chiy3k 於 2010-9-27 12:26 PM 發表

網上搵來圖片.

我用緊呢隻呢~ 漏水少不免,不過係兔仔舔果陣滴.
同埋呢隻要用奶樽刷清潔, 唔係好快就有潺

另外佢個扣我唔多欣賞,我有2個;一個拆果陣爛左,一個比兔仔咬到平哂口扭唔返出黎

heiidiii)) 2010-9-29 12:51:39 AM

回復 14# 的帖子

我都係買 STATION X 個網睇 「H128 小動物專用水樽試試好. 出面d舖少見有呢隻買 !

快速發帖