Toto系仔仔,本身無打算讓它絕育,但後來屋企有多只妹妹--鑽鑽,爲了想他們和睦交往,不得不讓Toto接受這次手術。
今天去了九龍醫院,Dr Ma做手術。
早上10點半帶兔兔去到九龍城,下午3點姑娘打來話:“兔兔醒返啦,仲好精神!”於是我4點半去到接兔兔。
當我將carryhome放入車,打開一看,兔兔兇狠的眼神。。。好似好生氣。。。
頓時覺得很對它不起,讓它受了這一刀,個心好難過。當我開始對它說話后,發覺它的眼神開始柔和返,我才放心。
回到家,他仍然有精神,眼仔大大,只是不太動。
後來逐漸食左少量A同T草的草碎,草同幾塊唐生菜,便蹲在一角休息
夜晚又強逼喂它7ml的草粉,看它好好的,心裡卻還是擔心,不知它什麽時候能再次活潑。。

1700 返到屋企

1700 返到屋企

呆呆兔

呆呆兔

耳仔毛被剃為吊鹽水

耳仔毛被剃為吊鹽水

食草碎

食草碎

jovannichoi 2010-10-7 12:18:41 AM

Toto的未來老婆鑽鑽

栗子)) 2010-10-7 12:26:12 AM
2個小朋友都好可愛,兔女更加要絕育,,
兔兔絕育後體溫會低d,呢幾晚反風要注意

鑽鑽個籠擺到咁高,而你又開左門
如果鑽鑽跳左出黎,,咁高好易整親

jovannichoi 2010-10-7 12:53:16 AM

回復 3# 的帖子

系啊我都有注意到
今次都系為左拍低她識聽自己名先開住門
不過她暫時都系2個幾月 未跳得出門口住
小賢 2010-10-7 02:35:27 AM
好可愛呀...#^39^#
smallsuishan 2010-10-7 09:54:13 AM
原帖由 jovannichoi 於 2010-10-7 12:53 AM 發表
系啊我都有注意到
今次都系為左拍低她識聽自己名先開住門
不過她暫時都系2個幾月 未跳得出門口住

千萬唔好低估兔兔既能力
我諗 係意外未發生之前 你應該立即搬兔兔個籠落地
Pamela_peony 2010-10-7 11:00:22 AM
我豆豆買返黎第一日就已經可以jump到佢既身高三倍咁高,
所以小心好o的呀,
不過鑽鑽好靚女好精靈呀
APPLE 2010-10-7 03:01:26 PM
:001: 恭喜Toto仔仔就快娶老婆啦~~
樓主唔使太擔心, 兔仔仔絕育後的康復比兔囡囡快,
我的兔兔上星期二絕育, 幾日後已經好返晒,
好似之前咁百厭.
光之天使)) 2010-10-7 09:03:50 PM
有無打算為兔女都絕育呢?
其實兔女更有需要絕育~

anyways,toto絕左育應該會更容易同其他兔兔相處~
jovannichoi 2010-10-7 09:49:48 PM

回復 9# 的帖子

有啊 等她大個就會去絕育~
jovannichoi 2010-10-7 09:52:58 PM

回復 8# 的帖子

見到他甘辛苦 我都好心痛啊
他休息夠 都會想出來玩 唉希望他可以快D好返
你幾日后除頭罩的呀?
APPLE 2010-10-8 10:55:35 AM
原帖由 jovannichoi 於 2010-10-7 09:52 PM 發表
見到他甘辛苦 我都好心痛啊
他休息夠 都會想出來玩 唉希望他可以快D好返
你幾日后除頭罩的呀?

兩三日應該可以架啦
其實我隻兔兔係兔協幫佢絕育架
我見佢絕育後兩三日就可以俾我接返屋企
不過我都怕兔兔辛苦, 所以都再遲多幾日先去接佢
返到屋企佢又好精神, 一啲唔舒服都無
Darling:o) 2010-10-9 09:42:51 AM
鑽鑽好得意 識聽自己個名
我戈隻 叫佢都吾應 聽到食物袋聲先沖過尼:056:

快速發帖