尋日早上10點幾餵何Hill吃草 佢仲好開心咁吃
1個小時後....... 何Hill連自己最愛吃既木瓜丸 同糧都冇反應
成隻好似好累咁 又冇便便 又唔肯吃野

好彩book 到Dr Ma 睇
Dr Ma話Hill仔胃有氣 大腸旭得好慢 小腸唔旭咁濟...
好危險 要吊鹽水 要留醫

我地由3點幾陪佢 陪到6點幾~
拎埋D藥 Hill仔要打皮下水

跟住回家... 每小時餵1次草粉

到尋日晚上十點幾 Hill仔先開始有大便 不過仲係好細粒

今朝帶左佢番去覆診 Betty話個肚鬆左好多~~
Hill仔就唔駛再吊鹽水 隻手仔都可以除左個管

** 其實 係想提醒大家多d留意自己既兔兔
1個鐘 兔兔既情況可以變得好快好快!~
見到兔兔唔舒服 我個人覺得花少少錢帶佢睇vet係值得
如果今次唔係發現得早.....Hill仔可能已經同大家講byebye了
各位....... 加油

long~spirit 2010-10-8 06:22:25 PM
對,有懷疑就速睇醫生
耶律 2010-10-8 06:42:40 PM
好彩大步檻過:001:
small_tra 2010-10-8 08:10:10 PM
睇見佢隻手仔~覺得慘慘地~!

乖乖啦~~唔好唔食野啦~知唔知丫~!?何hill仔
sammy)) 2010-10-8 08:29:47 PM
願天下所有嘅兔兔都健健康康!!:002: :002:
wesky 2010-10-8 10:33:42 PM
hill 仔你要快d 好返啊
Jessie)) 2010-10-9 12:15:26 AM
hill仔唔好有事呀加油>_<點解冇啦啦會有胃氣, hill媽好西利一小時就察覺到
raywong521 2010-10-9 12:29:21 AM
無事就好了~要健健康康喔:033:

我未見過兔仔吊"炎"水,佢包住隻手仔,係咪用來插管?

同埋胃氣呢樣野,好似黎得咁急,有無得預防架?:067:
super4)) 2010-10-9 12:34:34 AM
因嘜嘢好地地腸會停, 怎能避免:017:  亞Hill's 手仔包住好慘呀~ 祝早日康復
小賢 2010-10-9 12:36:29 AM
我好明白hill媽的緊張,也覺得hill媽很厲害,
因為兔兔一唔食野,真係可以好大件事....#^3_002^#
otistou 2010-10-9 12:37:08 AM
睇左幾$。$$ 呀??
Pamela_peony 2010-10-9 01:17:01 AM
腸停呢樣野真係好突然,仲要廿四小時內會有危險,
DR BETTY話好多時腸停係因為佢地攝取過量糖份或食錯野,
而且好多時兔兔嚇親都會有.
希望小HILL早日好返啦
Vinkivan 2010-10-9 02:04:51 AM
兔兔腸停真係可大可小, 所以, 作為主人... 真係要經常留意兔兔嘅狀況, 有時有事發生, 差一分一秒都可以好大變化, 發現唔妥要立即睇VET。

Hill Hill... 你要努力同腸停博鬥, 一定要打嬴呀~ 契媽會為你打氣, 為你祝福~ 快啲好返俾我抱抱同錫錫呀~!!
光之天使)) 2010-10-9 09:05:06 AM
hill仔要乖呀~快D食返多D野,養返好個身子呀~
津津豬 2010-10-9 09:52:29 AM
Hill 仔宜家點呀,有無精神返呀,我津仔前十天都試過好似腸停,有天我放工回家見佢不吃不喝,無屎屎,即刻 Book 定医生諗住明天去睇,當晚就不停餵草粉及按摩肚仔,第二天佢竟然精神返晒,變返一個為食仔喇,真好彩,希望Hill仔早日康復,唔好要媽咪担心呀!:002:

快速發帖