11月9號

我兔仔上面果2隻牙其中1隻無左牙,
果日睇醫生都仲有嫁,
果陣話有少少長左,但比多d草佢食就得
但今日睇唔見左果隻長左既牙,, 點算牙..
會點嫁,,
但我bb又狂食野,好似無事

--------------------------------------------------------------------------

我中午果陣抱住我隻兔兔傾計,跟住行返出去廳果陣佢爭札
趺左落地下, 我聽到有d怪聲牙, 平時佢自己趺落地下都唔會有咁大聲><
我e+見佢個咀下巴有d怪怪地,好似撞到下巴
心痛死我啦
點算好牙,突然之間唔知邊到搵個兔袋同佢去睇,是但拎個環保袋加塊木底板頂住先得唔得
佢連佢心愛既菜都唔食牙...我諗佢好痛..

睇獸醫既betty 要幾錢牙,, >< 我手上得400渣,唔知夠唔夠
/_____\ 急到喊 唔該大家教下我點做

今晚睇定聽日睇牙 唔知收工未>.< help

更新
同bb睇完醫生啦
醫生話佢趺親,受驚,所以就唔太食野~ 其他野都無物問題,但d腸慢左少少,因為嚇過
開左d草粉,止痛藥等等既野比佢
照住食就ok啦~ 同埋睇下佢腸腸情況,如果有改善就唔洗覆診
要食7日草粉,,

真係好彩啦今次 >< 如果我整到佢受傷我真係好內久

好彩今次無事~  

同埋診金無我想像中咁貴 :073:

aina 2010-11-5 05:59:08 PM
可唔可以問家人借住錢先??
因為睇醫生真係預算唔到400夠唔夠@@
你附近有冇寵物店可以買到個袋?
有冇試過打去BETTY到?
berki 2010-11-5 06:18:54 PM
你住邊呀 睇下有冇兔友幫到你?
raywong521 2010-11-5 06:21:46 PM
你而家應該打去BETTY到,星期5佢地收8點,不過,還是打電話去問清楚吧~~

400應該唔夠架~你問埋除左現金,仲收咩啦~

其實係應該買定個出街袋架,最驚就係呢d突發情況....若果附近無袋買,你將兔兔放入一個袋裡面,要抖到氣的,同埋跳唔到出黎的既,放d草入去
PILLOW.MA)) 2010-11-5 06:24:09 PM
你住邊度架? 近唔近betty?
可以就即刻買個啦, 唔得要用住木板加環保袋都冇法架喇

最緊要快d帶佢睇醫生
冇錢問屋企人借住先
有咩問題打去betty度問下, 睇下可唔可能同你即刻睇
今日星期5佢好似開到9點, 快d去啦!!
傘仔)) 2010-11-5 06:26:49 PM
環保袋是否有拉錬? 無封口怕行行下時, 兔兔突然失控跳出來。有拉錬位要留D空位抖氣....

或者你講住緊邊區邊個屋苑, 睇下有無好心兔友住附近, 借個袋你一用。
babymanb 2010-11-5 06:32:39 PM
我石硤尾/.\
我打左去betty到,佢地full左booking
佢叫我去mongkok pets central 睇
我岩岩打左去了
佢話診金2xx蚊 8點30前既話 ,藥另計
我媽淨係肯借150我渣
加埋550~
唔理咁多,同佢去睇左先,檢查下我會安心d
佢痛到連草都咬唔到牙,好心痛...
換衫準備同佢出去~
無袋都無法了, 頂住檔先/.\
PILLOW.MA)) 2010-11-5 06:35:01 PM
咁你快d去啦!!
返離話我地知兔兔有冇事!!
raywong521 2010-11-5 06:42:17 PM
咁就快d去喇~希望兔兔只是小問題啦~睇完醫生再上黎講啦~
babymanb 2010-11-5 06:46:21 PM
岩岩book左時間了, e+出發~
我好驚唔夠錢, 佢話如果留院要300蚊1晚
希望唔洗留~真係無咁多

bb岩岩開始 all屎,又all 尿, e+安心左d~因為佢幾粒鍾都無all
但都要去睇左先
好緊張, 返黎再同大家講
babymanb 2010-11-5 11:13:31 PM
更新左=) 已經睇完醫生. 喂左佢食藥  我都訓了
raywong521 2010-11-5 11:22:54 PM
下次抱兔兔要小心d喇~~~無事就好了#^5_002^#
babymanb 2010-11-5 11:26:03 PM
係牙 唔敢再抱住佢行黎行去 嚇死
hh0 2010-11-5 11:43:00 PM
好彩無事, 仲驚兔兔撞親牙仔
以後小心d
kayan0v0 2010-11-6 08:29:28 PM
內久=內疚?:057:

快速發帖