事源昨日的下午,
湊完囡囡放學回家,
點知窗邊突然有隻螳螂,
囡囡好驚(其實我自己都驚),
我心諗敵不動我不動,所以就冇理會呢隻野,
我仲手震震咁影底隻螳螂,但15分鐘後
隻野竟然有所行動要爬入屋,
囡囡不停地尖叫,我手拿著bio噴佢,
我一退後,
正在食草的豆腐花俾我一個無心的動作
嚇到成隻彈起,跟住9秒9速度逃走入廚房,
直到我對付完隻野,入廚房慢慢哄返豆腐花,
豆腐花才肯自己走返出來。

噴完仲爬快左

噴完仲爬快左

我殺生了

我殺生了

PILLOW.MA)) 2010-11-11 10:13:49 AM
我以為你會放豆腐花既相添
點知全部都係隻螳螂 XD

豆腐花冇咩事丫嘛?
有時我兔兔失驚無神跟住左我我唔知
我一轉身就一腳踢到佢 囧
即刻心都痛哂係咁問佢有冇事又摸下佢D骨有冇異樣 lol
但係佢就係咁走好似嬲我踢到佢話"唔彩你呀"咁 =_=
明月 2010-11-11 10:33:41 AM
原帖由 比露 於 2010-11-11 10:13 AM 發表
我以為你會放豆腐花既相添
點知全部都係隻螳螂 XD

豆腐花冇咩事丫嘛?
有時我兔兔失驚無神跟住左我我唔知
我一轉身就一腳踢到佢 囧
即刻心都痛哂係咁問佢有冇事又摸下佢D骨有冇異樣 lol
但係佢就係咁走好似嬲 ...

漏左添。

嚇呆了

嚇呆了

哄完一輪,仲要呢埋。

哄完一輪,仲要呢埋。

PILLOW.MA)) 2010-11-11 11:59:35 AM
其實佢想入廚房偷菜食#^11^#
raywong521 2010-11-11 12:34:07 PM
豆腐花嚇親要定驚啊:027: ~~~~要食多d菜菜壓驚:031:
katy)) 2010-11-11 12:37:00 PM
原帖由 比露 於 2010-11-11 11:59 AM 發表
其實佢想入廚房偷菜食#^11^#

哈哈... 唔通係豆腐花想偷菜食,以為媽媽發現左所以躲埋  #^70^#

快速發帖