各位兔媽 我試左寵物傳心術喇 你地有興趣都去試下丫~~~ 幾特別!!!首先要多謝林爸!!!!以下內容是copy自林爸blog的~

(17)幸福的兔家庭(我同好多人都覺得喵喵好靚女HAHA)

喵喵  

性格 : 乖巧既樂天小姐型,啫係性格好易開心,又鍾意有人愛護!!

1想知喵喵依家滿唔滿足 鐘唔鐘意依個家?

喵 : 佢好滿足好開心,主人成日幫佢扮靚靚!!佢好鍾意你(聲音)
2想問喵喵有無野想同我講

喵 : 唔好成日為我,你都要為下自己,我好鍾意出街架^^(聲音)

3飯飯黎左之後 有無覺得有個名伴開心左好多???

喵 : 有呀,多個人隌我當然開心,我好照顧佢,當佢細佬咁(聲音)

喵 : 我有時鍾意同佢係咁跑(圖片)

喵 : 一齊訓,喵係飯既右邊(圖片)

飯飯 

性格 : 有少少依賴人既感覺,都係一隻乖但又貪玩的兔

1 想問下飯飯之前個主人係咪真係對佢好衰?

飯: 佢好孤獨,長期係籠到,沒咩野食,廁所用報紙,我諗主要係主人沒乜點理佢。(圖片和感覺)
2 黎左喵喵媽度後 有喵喵同喵媽陪會唔會開心左感到溫暖?

飯 : 有呀,同佢地一齊好開心好温暖,主人愛護我呢種感覺我好鍾意(聲音)

飯 : 主人坐係中間,姐係右,弟係左(幸福的表達)(圖片)

3 仲有無咩同我講想我知道..??  

飯 : 好多謝你地令我過返開心既生活(聲音)

飯 : 係類似梳化底既地方下面(應該鍾意係梳化底)(圖片)

林爸感受 :

好高興又遇到一位很愛動物的主人,我覺得佢地好幸福遇到你,飯飯雖然以前既生活唔開心,但一切已經係過去式了!!!而喵喵扮靚個樣(我好鍾意),佢又咁乖又咁貪靚^^真係物似主人形^^ANYWAY,成個溝通過程都感覺很正面和好幸福!!而喵喵的一句"""不要只為我,要為下自己""""亦表達出喵喵愛主人既情意^^所以加油呀,愛心主人^^

raywong521 2010-11-11 07:02:14 PM
幸福的兔家庭真好呢~~恭喜,恭喜:038:

唔知點解我有d心虛呢~~我好驚問出黎之後,佢地3隻野(1隻狗狗+2隻兔兔)會話我係一個失職既主人:043:
喵喵 2010-11-11 07:07:10 PM
原帖由 raywong521 於 2010-11-11 07:02 PM 發表
幸福的兔家庭真好呢~~恭喜,恭喜:038:

唔知點解我有d心虛呢~~我好驚問出黎之後,佢地3隻野(1隻狗狗+2隻兔兔)會話我係一個失職既主人:043:

嘻嘻 你唔會啦 我上左你YAHOO BLOG睇啦... 佢地都好幸福呀~!!!
其實我咪同你一樣 問之前好驚同擔心架....><
long~spirit 2010-11-12 01:39:44 AM
多謝你們的熱情和客氣,得到這些答案都係主人的功勞,見到你地既兔咁開心,林爸也很開心,大家繼續為動物加油:052: :052:
rbtdoria 2010-11-12 01:54:26 AM
原帖由 long~spirit 於 2010-11-12 01:39 AM 發表
多謝你們的熱情和客氣,得到這些答案都係主人的功勞,見到你地既兔咁開心,林爸也很開心,大家繼續為動物加油:052: :052:

我都好想學呀!!
你係上course學定自己睇書學0架??
long~spirit 2010-11-12 07:24:02 AM
原帖由 rbtdoria 於 12/11/2010 01:54 AM 發表

我都好想學呀!!
你係上course學定自己睇書學0架??

course同睇書
rbtdoria 2010-11-12 08:27:45 AM
原帖由 long~spirit 於 2010-11-12 07:24 AM 發表

course同睇書

可唔可以話我聽本書的書名呀...:039:
我想買呀...thx!!!!!
千千 2010-11-12 10:32:37 AM
喵喵 同飯飯開心咪好好LOW"

TRUBI 嬲我返工"唔陪佢 /...\
BarbaraFok 2010-11-12 12:08:41 PM
可唔可以幫我問下畢仔呀??#^75^#
heidiho925 2010-11-12 02:51:32 PM
好利害呀....:010:
我都想知係咩書呀.....:017:
栗子)) 2010-11-12 07:13:32 PM
喵喵真係好靚女:053:
{想問下飯飯之前個主人係咪真係對佢好衰?}
我都冇問到呢條..我都想知
long~spirit 2010-11-12 08:36:33 PM
原帖由 rbtdoria 於 12/11/2010 08:27 AM 發表

可唔可以話我聽本書的書名呀...:039:
我想買呀...thx!!!!!

書係關於唔同既野,並不是教學,只係令你係運用時有更多想法!!如要學最好找導師學!!
long~spirit 2010-11-12 08:37:18 PM
原帖由 barbarafok 於 12/11/2010 12:08 PM 發表
可唔可以幫我問下畢仔呀??#^75^#

詳情,請參考blog資料,如50名額之內,3條問題免費回答
long~spirit 2010-11-12 08:37:59 PM
原帖由 heidiho925 於 12/11/2010 02:51 PM 發表
好利害呀....:010:
我都想知係咩書呀.....:017:

書唔係教學黎,只係令你思考更多,要學,揾導師比較好
long~spirit 2010-11-12 08:39:03 PM
原帖由 栗子 於 12/11/2010 07:13 PM 發表
喵喵真係好靚女:053:
{想問下飯飯之前個主人係咪真係對佢好衰?}
我都冇問到呢條..我都想知

件事已是過去式,難道希望佢再次想起以前的事??最重要是活在當下

快速發帖