我隻賓尼兔有球虫病..岩岩過左身!!
真係好突然!!:050:

Pamela_peony 2010-11-14 11:08:34 PM
rest in peace
yau2121 2010-11-14 11:27:34 PM
兔媽你節哀順變啦

兔兔會明白你對佢既愛架!!!
月愛貓貓兔 2010-11-15 12:23:43 AM
咁突然....
有冇咩徵兆??
等我地警惕下!!!~
Miki∼* 2010-11-15 12:53:10 AM
球虫病病发前的几个征兆:
一般发病前的两个小时 精神会不好 没有食欲 主要表现为:拉稀 尿液很清颜色浅 站不稳 不爱动 没什么精神 脊椎摸起来会感觉很直或者有紧绷的感觉 特别是要发病的前几分钟 四肢也伸的很直 这时候再不灌球虫药就迟啦!!!!发病后 背会向后弯 脊椎可以个明显的感觉到 四肢会伸的很直 头往后仰 在最后要死的时候会呼吸很急促 可以明显看到腹部的起伏。

我番到home就你見到佢以上情況..立即帶佢去睇e生...之後e生同佢打左支針..冇幾耐就去左la!!!太突然la!!

e生話呢個病係突發性!!

Miki∼* 2010-11-15 12:58:37 AM
傘仔)) 2010-11-15 09:21:58 AM
RIP。他曾經有你愛鍚很幸福。
littledot 2010-11-15 11:27:16 AM
RIP
醫生有冇講有咩原因會引致呢個病發生呢?
katy)) 2010-11-15 11:30:57 AM
兔兔RIP...

睇上面GE介紹,症狀同腸停好似
係啦,我都想知有咩原因會咁
sammy)) 2010-11-15 06:34:57 PM
兔兔RIP!
醫生有冇講有咩原因會引致呢個病發生呢?

快速發帖