我發現元朗8 號買野平過屯門8 號GE,點解分店唔係同價GE???

仲有...上網睇左好多資料.....比草方法有唔同....
兔兔4個月,我應該係:
1) 溝5:5 A:T草比佢
2) 早晚比一碗A草, 其他時間比T草

應該邊種方法先岩????:017:
katy)) 2010-11-15 05:39:33 PM
6個月前要比alfalfa...
3種:
1. 兔兔食完冇軟便,可以比哂a草
2. 有軟便,就溝t草 (隻隻兔唔同,要慢慢試份量)
3. 全天侯t草,早晚a草

我係第3... 我到呀b戒左a草之後先知有方法1同2....
Pamela_peony 2010-11-15 06:06:00 PM
我豆豆都係用方法3,
因為佢o的屎屎好唔穩定
berki 2010-11-15 06:34:09 PM
我2個B都冇軟便
所以幾個鐘加1次A草俾佢地
長期有T草等佢地唔夠A草時食
fishbu 2010-11-16 01:52:13 AM
BB細個果陣都係用第3種方法#^50^#
月愛貓貓兔 2010-11-16 09:39:36 AM
我而家都用緊方法3#^64^#
heidiho925 2010-11-16 10:45:32 AM
咁我都轉用3先.....
因為一直用MIX草方法..都幾唔方便...
同埋, 之前買左MOMI 1ST CUT...太粗同長....
我要晚晚做剪草工人..仲要MIX草...=.=
而家轉返JOJO'S 算啦~
katy)) 2010-11-16 11:06:45 AM
D草分開擺容易知食左幾多.
你而家用咩裝住D草?? 其實唔洗剪,兔地自己會咬斷GA #^11^#
heidiho925 2010-11-16 01:58:24 PM
原帖由 katy 於 16/11/2010 11:06 AM 發表
D草分開擺容易知食左幾多.
你而家用咩裝住D草?? 其實唔洗剪,兔地自己會咬斷GA #^11^#

碎D GE A草..我會用碗....
冇咁碎GE A+T 草..我會用草架....
因為之前見佢唔食MOMI...SO剪短D等佢覺得細條D, 就會食...:021:
katy)) 2010-11-16 03:03:50 PM
咁好服待 #^74^#
儘量試剪少D,一半剪一半唔剪咁,糾正返佢唔好次次要剪先食的習慣

之前MOMI D草又係好長佢懶得食 (佢好鍾意硬草),因為D草又長又硬喺草架度好難拎出黎,後尾放舖滿個籠,佢一晚食清光 XDD
raywong521 2010-11-16 03:15:27 PM
原帖由 katy 於 2010-11-16 03:03 PM 發表
咁好服待 #^74^#
儘量試剪少D,一半剪一半唔剪咁,糾正返佢唔好次次要剪先食的習慣

之前MOMI D草又係好長佢懶得食 (佢好鍾意硬草),因為D草又長又硬喺草架度好難拎出黎,後尾放舖滿個籠,佢一晚食清光 ...

你就好啦~我之前都係舖滿個籠比阿仔食,點知個衰仔有舗癮,專係d草上面痾尿,污糟到呢-.-"而家唯用用草架....
PILLOW.MA)) 2010-11-16 03:21:29 PM
我都係用第3個方法

我pillow會博哂命同你係草架蚊D草出離
但係係為左食花花=_=
一唔係花就放返落地 orz
所以每日都成堆草係toilet…
emma123)) 2010-11-16 03:24:04 PM
我都係用方法3

薯蛋都係會係草架狂拉D草出來:053: ~~
heidiho925 2010-11-16 03:38:02 PM
原帖由 katy 於 16/11/2010 03:03 PM 發表
咁好服待 #^74^#

之前MOMI D草又係好長佢懶得食 (佢好鍾意硬草),因為D草又長又硬喺草架度好難拎出黎,後尾放舖滿個籠,佢一晚食清光 ...

HAHA....做左佢工人咁濟....
而家轉用JOJO'S就唔洗剪LU~ 因為幼身D同碎D~:014:
heidiho925 2010-11-16 03:39:47 PM
原帖由 比露 於 16/11/2010 03:21 PM 發表
我都係用第3個方法

我pillow會博哂命同你係草架蚊D草出離
但係係為左食花花=_=
一唔係花就放返落地 orz
所以每日都成堆草係toilet…

:037: 我隻兔兔都係咁...
好鍾意食個條毛毛...
搞到日日成堆草係toilet...曬曬....:077:
我而家個方法係...鋪完木粒,再鋪紙粒...
等D草唔會跌咁多係廁所到....:043:

快速發帖