我想問將軍澳應該點去九龍城啟德道呢?;0
搭咩車去?巴士唔比帶寵物嫁w0;地鐡又驚好嘈- -"
的士又好貴orz"
傘仔)) 2010-11-18 08:36:37 PM
九巴98C及93K 東方富豪酒店站下車, 對面馬路就是了。
emma123)) 2010-11-18 09:59:27 PM
我都係坐地鐵轉小巴,冇咩問題,唔會好嘈
sammy)) 2010-11-18 10:36:54 PM
原帖由 傘仔 於 2010-11-18 08:36 PM 發表
九巴98C及93K 東方富豪酒店站下車, 對面馬路就是了。

我都係坐九巴去九龍城!!
不過我將個免袋放入個大膠袋內!!
神不知!鬼不覺!:066: :066:
ronniecheung 2010-11-18 11:17:55 PM
你邊個站? 寶琳站有小巴, 好快到, 司機又唔理的!
henrymcy 2010-11-19 02:14:31 AM
調景嶺 / 將軍澳站有 110 小巴到九龍城
兔霧草;)餅姬 2010-11-19 08:25:31 AM
小巴系咪唔捉嫁?? 同埋系邊到落車啊??唔該>__<
傘仔)) 2010-11-19 09:04:00 AM
據我所知, 所有交通工具都係唔准帶寵物上車的。如要守規舉, 只可以選擇坐的士。

如果怕被司機拒絕上車, 就唔好咁明目張膽囉, 學SAMMY所說, 上車前用個大環保袋笠住個兔袋。
ctc228)) 2010-11-19 11:29:47 AM
搭105小巴,快同埋多車。
Tak0 2010-12-26 03:13:34 AM
我想問如果係荃灣應該搭咩車呢?
super4)) 2010-12-26 03:54:26 AM
我建議搭地鈇(秘密走私),之後喺旺角站先達門囗搭巴士(巴士:9,203E,2A, 24等等)去到九龍富豪酒店嗰個站落,行去診所好快就到(最平及最方便)
smallsuishan 2010-12-26 10:02:47 AM
我平日call 貨van 都係60蚊唔駛~~
super4)) 2010-12-26 01:27:25 PM
Call van仔,有啲危險(保儉唔受)

快速發帖