琴日帶左仔仔同嘟嘟'去兔拹剪甲..

第一次見佢地咁乖..好似BB呀
不過嘟嘟就掙扎左好多次..
原來仔仔係大腳B//
兔 拹個姐姐話仔仔係少有既大腳B..
仲係少有既多毛仔...好好毛咁話

估5到嘟嘟個籠仲舒服過仔仔個籠
竟然生腳枕..(仔仔果個係有豬仔板..嘟嘟果個係平地仲要有COOL荀..)
兔拹姐姐話有可能係之前係PET SHOP果陣搞到咁..
心痛...
仔仔隻腳仔就乜事都無..好彩...
去相

嘟嘟

嘟嘟

仔仔

仔仔

ping_1312 2010-12-30 07:05:16 PM
好乖牙XD
我隻兔兔吾鐘意比人抱.旦去親剪指甲都好乖-_-!
sakixxshum 2010-12-30 07:07:28 PM
原帖由 ping_1312 於 2010-12-30 07:05 PM 發表
好乖牙XD
我隻兔兔吾鐘意比人抱.旦去親剪指甲都好乖-_-!

係啦//5知點解..
今晚我要試下幫佢地梳毛/
因為仔仔好好毛既關係..
5日日梳會令到佢食左死毛入肚..
個姐姐都叫我要日日梳
crystal_xd)) 2010-12-30 10:11:03 PM
好乖牙佢地!;')
我都系自己幫佢地剪既;D
不過佢地都會掙扎幾下-33333-
其實咩叫大腳b@_@?
大腳b好小有嫁a____a?
sakixxshum 2010-12-31 12:20:30 AM
原帖由 crystal_xd 於 2010-12-30 10:11 PM 發表
好乖牙佢地!;')
我都系自己幫佢地剪既;D
不過佢地都會掙扎幾下-33333-
其實咩叫大腳b@_@?
大腳b好小有嫁a____a?

你就好啦..
我仲未識得幫佢地剪..
遲d要上兔仔堂先得..
個兔拹姐姐話..仔仔隻腳板好大..
好少有...
咁大隻腳無咁2生蒼蒼..
好承受力呀嗎..xd
5知佢講笑定認真..
比大家睇睇大腳b既仔仔xd

2010-12-29 15.21.00.JPG (166.12 KB, 下載次數: 18)

2010-12-29 15.21.00.JPG

crystal_xd)) 2010-12-31 03:01:24 AM
又真系幾大咁喎,我都諗住睇下遲d去吾去上下兔囝班,雖然其實我基本既都識,不過學下野都好牙嘛,學多d野對佢地都好d;')
Riela)) 2010-12-31 09:17:44 AM
我都仲好努力練緊反轉比比, 最高紀錄大約1分鐘

去到兔協同其他兔一樣, 好乖, 任反任玩... 擺明蝦兔奴
sakixxshum 2010-12-31 09:19:24 AM
原帖由 crystal_xd 於 2010-12-31 03:01 AM 發表
又真系幾大咁喎,我都諗住睇下遲d去吾去上下兔囝班,雖然其實我基本既都識,不過學下野都好牙嘛,學多d野對佢地都好d;')

我大約新年後就去上啦..
因為要等2隻野大d...
係呀..上兔仔堂好呀..
起瑪5洗自己估估下...
琴晚佢地肯比我抱..(比起以前抱都5得)
不過5肯比我反轉...
梳5到肚仔既毛,,
而家諗住上兔仔堂前
一個月去一次兔拹...
除左肚仔既毛..其他位都梳到
sakixxshum 2010-12-31 09:20:28 AM
原帖由 Riela 於 2010-12-31 09:17 AM 發表
我都仲好努力練緊反轉比比, 最高紀錄大約1分鐘

去到兔協同其他兔一樣, 好乖, 任反任玩... 擺明蝦兔奴

係啦...都5知點解...:015:
我暫時未有紀錄=-=:016:
又怕整痛佢地..:036:
crystal_xd)) 2010-12-31 11:56:50 PM
我隻傻飛囡,最高紀錄系....
反反下訓著左-.-v
果次我又吾忍心叫醒佢,
結果佢訓左2個鐘左右,
之後我就腳就好似斷咁滯-3333-
我隻腳超酸牙><

旦系其實之前有個兔友試過帶隻兔兔去兔協美容,之後番黎成身傷晒,個傷口好大tim
sakixxshum 2011-1-1 03:10:29 PM
原帖由 crystal_xd 於 2010-12-31 11:56 PM 發表
我隻傻飛囡,最高紀錄系....
反反下訓著左-.-v
果次我又吾忍心叫醒佢,
結果佢訓左2個鐘左右,
之後我就腳就好似斷咁滯-3333-
我隻腳超酸牙><

旦系其實之前有個兔友試過帶隻兔兔去兔協美容,之後番黎成身傷晒,個 ...

你就好啦...
我而家一日未上兔仔堂..
我都未有信心反佢地..
超拍整痛佢地..
上次試過..
但係5成功..仲好似整到2隻野..
所以而家真係無信心反..
你果隻仲要訓埋教..真好

下..比兔拹搞到成身傷..
幫我2隻兔剪果2個姐姐好熟手好好人..
仲好細心..
samsamyan 2011-1-1 04:11:47 PM
我通常在Tinky就訓教的時候剪,因為佢唔會走左去
好快剪完,只是用10分鐘
sakixxshum 2011-1-1 04:20:51 PM
原帖由 samsamyan 於 2011-1-1 04:11 PM 發表
我通常在Tinky就訓教的時候剪,因為佢唔會走左去
好快剪完,只是用10分鐘

至閉我果2隻野都5知係咪細既關係..
過度活躍咁...好似無乜點見佢地訓過教.:029: .
總之有野玩就點都5訓..
無野玩咪恰下lo..
佢地係咁..
所以好難搞:036: :016:
samsamyan 2011-1-1 08:19:58 PM
每隻兔兔的性格都唔同
比點耐性La
遲下佢地就會習慣價La
我果隻就好懶,好鐘意訓教
sakixxshum 2011-1-2 01:14:34 PM
我一隻過度活躍..
一隻好奇心過盛..
有時打孖一齊黎發生問題...
攏明恰我><:047:

快速發帖