各位兔友hapi new year~~!!!!!!

e隻係台灣買的小動物jelly~~
有mango同strawberry味~~
zucca好鍾2食~~
不過費事太甜太多水份
一星期只俾佢食一粒!
今次係2011的第一粒...!!:021:

發現jelly...!!

狂食...!!!!

以九秒九極速食晒...!!!:070:

未食完就仲想要...!!!

冇啦, 等下個星期啦! :057:
設計對白: 唔制!!! more!!!

附送一張試食菜的相相

for more photos, click here
歡迎大家成為小zu的fans!!:032:

crystal_xd)) 2011-1-4 12:02:32 AM
一星期一粒都太多啦,
一粒咁大粒~0~
一星期半粒或者二星期一粒就會好d啦~_~
Darling:o) 2011-1-4 12:07:05 AM
喂食zucca#^64^#
rbtdoria 2011-1-4 12:10:55 AM
原帖由 crystal_xd 於 2011-1-4 12:02 AM 發表
一星期一粒都太多啦,
一粒咁大粒~0~
一星期半粒或者二星期一粒就會好d啦~_~

半粒又好sai wor...另外果一半唔知點keep好...
haaa
我仲以為一星期一粒岩岩好添...:059:
fishbu 2011-1-4 12:18:16 AM
我都有見到, 但唔敢買俾BB食,,請佢食小麥草算了, XDD
PILLOW.MA)) 2011-1-4 08:49:31 AM
zacca d相影得好好呀!!
小model 咁款#^80^#

原來兔仔零食連jelly都有
唔知同人食既有咩唔同呢?
Futagoza_Kaniza 2011-1-4 10:58:06 AM
最好唔餵... = =
太甜喇, 要餵零食, 不如餵木瓜丸或者香草(薄荷葉, 蒲公英, 車前草),
同可以買d小食草(果樹草, 小麥草, 有機草) 健康d.
兔仔jelly...我個fd上次買左一包, 我同個fd開左咬左一啖...
我地覺得仲甜過人食果d jelly= = 果包野hea左係度...hea到過哂期
月愛貓貓兔 2011-1-4 05:05:05 PM
原帖由 Futagoza_Kaniza 於 4/1/2011 10:58 AM 發表
兔仔jelly...我個fd上次買左一包, 我同個fd開左咬左一啖...
我地覺得仲甜 ...

你仲試食><
兔奴真偉大呀!!~
講起零食,
聖誕節都有朋友送了包乳酪糖俾芊芊
我都係果日先餵了佢一粒.
好怕佢蛀牙.
crystal_xd)) 2011-1-4 07:37:55 PM
pssssssssssss;;
其實木瓜丸系好高好高糖分既!
對兔兔既身體得害冇益既,
所以其實最好吾好比零食既,
不過有時氹下佢地開心都好既,
我自己就淨系餵高纖維燕麥餅果隻餅餅比兩隻為食兔既,
果隻餅餅隻冇加糖既,
所以一都吾甜既;')
我覺得有時mi開佢四分一或者一半氹下佢地開心都幾好既.
不過都系吾可以比得多囉,
比得多都吾好既
rbtdoria 2011-1-4 10:31:54 PM
居然試食...!!??
我有諗過不過冇做到...:043:

佢仲有包dry cabbage...好香0架...
攪到我都好想食d...

anyways...大家講得岩
我要俾少d甜野佢食了...
佢要減肥...:059:
smallsuishan 2011-1-4 11:08:18 PM
no!!!! 太多了 一粒
Futagoza_Kaniza 2011-1-5 11:49:35 AM
梗係要啦. 寫住比得兔仔食既, 離不開生果, jelly, 糖. 試過太甜就唔比食嫁喇,
其實我屋企d兔最多都係每日有新鮮既菜食, 木瓜丸已經係零食. 其他都唔比算了.
仲要係一個月先比1-2次. 每次每隻兔得半粒木瓜丸.
我有d fd養狗, 貓既, 佢地話會試下d狗糧, 貓糧, 同埋d零食,
試下會唔會太膿味. 唔岩就唔會比...
狗糧, 貓糧我個人真係唔敢試....佢地先勁!
rbtdoria 2011-1-5 11:22:30 PM
狗糧, 貓糧!!?????
俾兔仔????????????:056:
你d fd真勇...=_="...
angelaska 2011-1-6 01:37:24 AM
原帖由 rbtdoria 於 2011-1-5 11:22 PM 發表
狗糧, 貓糧!!?????
俾兔仔????????????:056:
你d fd真勇...=_="...

唔係,佢係話佢d friend 養狗, 貓既#^51^#
crystal_xd)) 2011-1-6 01:57:34 AM
原帖由 angelaska 於 2011-1-6 01:37 AM 發表

唔係,佢係話佢d friend 養狗, 貓既#^51^#

吾系,佢系話佢d fd養貓養狗既,自己試食貓,狗糧:073:
旦系re返Futagoza_Kaniza;;
木瓜丸一d都吾健康,
d糖份仲多過好多零食,
所以最好就吾好再比木瓜丸佢地食啦.

快速發帖