火化

mylovepet 發表於 2011-01-14 19:34|只看該作者|倒序瀏覽|打印
m1k1 2011-1-14 07:41:33 PM
我幫叮叮簡左再見寵兒,聽日火化,$960,單獨火化,可以望住,包1個骨灰X
amen0616 2011-1-14 10:45:56 PM
我明天兔仔就火化...830蚊....但我沖涼同dna~總共16xx
raywong521 2011-1-14 11:20:01 PM
之前二隻兔兔幫襯x之天國,都ok既~,平均一隻$1000內,包一個盅,獨立燒
ernie168 2011-1-14 11:43:36 PM
4個月前幫襯過寵之天國,獨立火化,普通瓷盅,$880,等左兩個鐘就即日帶返屋企~ 我覺得服務都OK,因為佢地每個步驟都有交代清楚,而且可以在場睇,確保火化既係自己的寶貝~
mylovepet 2011-1-14 11:48:46 PM
amen0616 2011-1-15 12:00:31 AM
我果間就會上黎收兔...
幾舊水唔貴了....
就算幾千我都會去做...因為我己經當佢係我家人既一份子..
要睇下你係邊間做....有d黑店....
呢個討論區都有講..
ernie168 2011-1-15 12:15:48 AM
個次每個步驟佢都問我地想唔想睇~
然後火化完,係原個盤俾返我地睇,可以見到完整既骨架,同埋我地帶去一齊火化既野既痕跡~ 然後佢地先入盎,拎走前都有再俾我地睇多次~
choi_ching 2011-1-15 01:36:27 AM
我上次就搞左1250 換左個靚d既骨灰盅 加左鋁盒入住個盅 貼左兔兔既相係盅 同盒裡面
raywong521 2011-1-15 01:45:13 AM
以我所知,間間做法都有D唔同,有D係幾隻一齊燒,呢行事實上有黑店存在....

係按體形計,兔仔巳經算平....越大隻越貴....

X之天國,價錢算公道,同埋肯定無造假....

其實作為一個主人,行到這步了,巳經沒什麼再能為兔兔付出,這個最後一程,是最後能做的事了
APPLE 2011-1-21 11:26:44 AM
我上年十月試過寵x天國
$880全包套餐, DNA鍊約$490,另加百零蚊可以揀啲靚D既盒

可以睇住仔仔放入去同埋自己親手按制火化~~
如果早少少去, 佢哋仲會俾你間地方你陪佢最一次,

嗰度係offic啲人都ok, 但火化場啲員工態度就唔多友善,
我上次去係整埋條DNA鍊, 由火化場啲員工幫我隻兔兔攞DNA,
我見住佢好粗魯咁對我仔仔...對我哋既態好差
芝士媽 2011-1-21 01:30:37 PM
我兩隻貓係寵x天國, 上來收的, 我地睇埋火化 (可以選擇唔睇), 連盅如冇記錯900蚊左右, 覺得成個過程好尊重寵物, 將來兔地都會搵番呢間.
mylovepet 2011-1-21 01:53:52 PM
williamchw 2011-1-21 06:35:31 PM
我之前隻狗都係搵寵x天國,佢地都幾nice,同埋格個幾間算平又係獨立一個爐燒,為佢做最後一件事......如果真係覺得貴或者無能,可以叫食環署收.
寶寶龍 2011-1-23 03:03:55 PM
我都係搵左寵之天國...$880
獨立火化,有一個骨灰盅裝住,有得睇火化..

快速發帖