今日看到雜誌宣傳,簡述如下:
福臨方舟,  百免迎福喜洋洋!
挪亞方舟匯聚超過一百隻多種免免同遊客拜年!
詳情參閱: www.noahsarkexpo.com
bbandwingki 2011-1-22 10:28:22 PM
唔知可唔可以bring自己隻兔兔去呢.....#^66^#
berki 2011-1-22 11:46:16 PM
佢個RULE話唔得
但都見過有兔友帶兔仔去呀^^
不過果陣未係有百兔...
twpig 2011-1-23 09:10:40 AM
其實有無諗過把一百隻兔兔放在一起的危險性呢?何況可能係末經絕育!
傳染病呢?兔仔打交呢?個推廣活動做完之後d兔兔的命運呢?
雖然話比人領養.但當中又有幾多個真的是有心去養不是三分鐘熱度呢?
佢地咁樣搞法只會助長棄兔的數目
我唔見得是一好事來羅:059:

berki 2011-1-23 11:29:38 AM
原帖由 twpig 於 2011-1-23 09:10 AM 發表
其實有無諗過把一百隻兔兔放在一起的危險性呢?何況可能係末經絕育!
傳染病呢?兔仔打交呢?個推廣活動做完之後d兔兔的命運呢?
雖然話比人領養.但當中又有幾多個真的是有心去養不是三分鐘熱度呢?
佢地咁樣搞法只會助 ...

我仲以為會長期有百兔-_-
原來只係一個promotion
點解你會知係比人領養既?
我禁個百兔知識同百兔對話都click唔到冇得睇-_-
兔年搞d咁既野真係害左d兔仔...#^73^#
hkrchei2 2011-1-23 02:42:24 PM
我睇刑個POST 都係諗... 佢會長期有百隻兔兔??? 咁多兔兔一齊會點...??
好擔心....
寶寶龍 2011-1-23 03:00:53 PM
我都有諗過呢個問題...
究竟D兔仔佢地係邊度搵返呢?
完左個活動D兔仔會點?
唔擔保有人會帶D唔知咩食物俾兔兔食...食壞佢地個肚咁點算???
真係想像唔到會發生咩事...#^71^#
Futagoza_Kaniza 2011-1-23 03:29:10 PM
D人為左做生意, 就買一批兔返嚟扮比人領養, 只係為左吸引D人比錢入場.
兔仔會長大的, 咁到時D兔可以生育. 放埋一齊咪愈來愈多???
冇人領養果D兔咁點呀?? 又要變棄兔??
一次過咁多棄兔, 兔協, 愛協, 漁護處都收唔哂, 咁咪要人道??

好似上次TVB買兔拍戲, 最終咪又係要搞到有人投訴先肯交兔比愛協.

而家已經多人棄兔嫁啦, 仲搞埋D咁既活動, 我一定唔會去!!

[小懶] 2011-1-23 06:28:11 PM
不知所謂的基督教團體為了賺錢及籍這次活動吸納大批信徒就罔顧生命,今次仲成一百隻咁多!!
基督教常常以愛字掛在咀邊,但竟連生命都唔會尊重,佢地到頭來都係為錢!!
請大家唔好去! 唔好俾錢佢地賺!!
Pamela_peony 2011-1-23 06:48:53 PM
我原先見到有領養仲以為兔協有幫手添,
原來係咁....
下次要睇清楚,
O的人都有冇搞錯架
bbandwingki 2011-1-23 09:17:36 PM
大家我今日為左d兔兔我就同左我一家人去左果到....
我會係兔友茶座開個po講下.....
光之天使)) 2011-1-23 09:34:35 PM
其實養左total之後..
我漸漸唔鍾意d用動作黎做"卓"頭既活動....
因為d動物其實唔會覺得好玩,
只會危害到佢地健康~

特別係兔兔!!
去到陌生環境,咁多陌生人,又嘈....
對佢地一定做成好大壓力,
加上樓上講傳染病既問題......

唉.....
Futagoza_Kaniza 2011-1-24 03:22:54 AM
最鬼憎D人搞呢D活動. 增加遺棄動物既數目, 我一定會投訴佢地!!
raywong521 2011-1-24 03:24:19 PM
好~~一於一齊投訴,去邊到投訴最有效?
[小懶] 2011-1-26 12:43:55 PM
原帖由 raywong521 於 2011-1-24 03:24 PM 發表
好~~一於一齊投訴,去邊到投訴最有效?

如果寫信去D八排周刊度投訴,唔知佢地會唔會報導哩??

快速發帖