我想問...下面果包2nd cut係咪正貨黎架?? 點解同其他果兩隻既包裝唔同既....

wanga113 2011-1-30 03:03:41 AM
應該係正貨 因為我都見過多好地方有得賣
左邊既係alfalfa 而中間同右都係timothy  不過兩種都唔同
所以包裝都有唔同
wankw 2011-1-30 03:55:03 AM
我指既包裝唔同, 唔係講緊佢既包裝袋顏色 or Alfalfa/Timothy草既分別....
我係講緊點解呢包2nd cut既包裝會咁特別見到入面d草...(*請看紅圈部份)
因為我見佢官網既包裝都係唔會見到d草, 所以我先覺得奇怪...想睇下有冇兔友知道呢隻包裝係咪正貨....

APD官網:
http://www.americanpetdiner.com/c/Hay.html

mymiumiu 2011-1-30 09:26:33 AM
我想問APD草同momi草比較有乜優勝地方,係咪草的quality穏定啲,定係營養價值高啲?我啱啱買咗中間黄色嗰包十T草1st cut,同moni 1st cut比較,APD啲草莖幼嫩啲。好想知咩原因令APD價錢貴moni一倍?#^50^#
seefun 2011-1-30 10:31:11 AM
原帖由 mymiumiu 於 2011-1-30 09:26 AM 發表
我想問APD草同momi草比較有乜優勝地方,係咪草的quality穏定啲,定係營養價值高啲?我啱啱買咗中間黄色嗰包十T草1st cut,同moni 1st cut比較,APD啲草莖幼嫩 ...

我覺得APD 草靚過Oxbow, 而Oxbow又靚過Momi.
APD勝在草質香,脆嫩, 適口性高即動物會較鍾意食,
而草的營養價值一般都係香嫩高過草質粗硬既.
而Momi就較黃同草質粗硬亦較韌,
要草質香嫩,草種,種植同收割時間要求都會高d,
e d 都係造成點解APD貴過其他牌子咁多.

mymiumiu 2011-1-30 11:02:11 AM

回復 5# 的帖子

明白啦,唔該晒#^52^#
砵仔糕 2011-1-30 01:00:51 PM
我隻兔仔食開OXBOW 同MOMI 1ST CUT

如果俾OXBOW, 佢會食得開心D同多D, 但D屎就黑色同細粒,:044:
食MOMI 佢會食得冇咁多, 有時仲剩一半, 但屎就大粒同金黃色:070:

想問下食ADP既會係點嫁?
wankw 2011-1-30 07:22:42 PM
食APD都係黃金便來的~:070:
wankw 2011-1-30 07:23:57 PM
但係有冇買開APD既兔友答到我個問題.....:050:

快速發帖