我發覺每晚用醋+水拖地∼ 波子依家識得自己去廁所∼
唔駛點樣教佢∼

E個方法真系唔錯:060: :037:
小小夕 2011-2-1 07:25:12 PM
我屋企個小朋友最中意系草兜屙尿   用醋都冇用:056:

遲下買d大籠 安草架 我睇佢點屙:053:  :053:

------------------------
最難搞系點樣令到佢地吾會捐去沙發底..:054:  有冇人有方法:056:

有1隻 最中意捐黎捐去
捐完 no佢 打下佢屁股仔 捉返佢入籠吾比佢出黎 
罰下佢好多次 
佢都會照捐:050:  佢好似好過引甘  愈吾比佢去 愈想去:046:

出左黎吾比人抱返入籠= = 我一捉佢一跳又走甩
佢好似好過引甘 難為我 一直烏底:056:  
要迫到佢去籠門口 推下佢屁股仔先會跳入去 :051:
Qewi'B 2011-2-1 07:38:05 PM

回復 2# 的帖子

我搵d野塞住d[喇]* 唔系ge話我隻波子b刀會捐入去 :021: 好多次以為佢唔見左:011: :022: :037:
rbtdoria 2011-2-1 10:32:45 PM
原帖由 小小夕 於 2011-2-1 07:25 PM 發表
我屋企個小朋友最中意系草兜屙尿   用醋都冇用:056:

遲下買d大籠 安草架 我睇佢點屙:053:  :053:

------------------------
最難搞系點樣令到佢地吾會捐去沙發底..:054 ...

搵d野cover住sofa底啦~~
佢地天性係鍾2捐入去0架~
我果隻都係
不過我就輸左俾佢...:024:
e家由得佢捐...
佢反而會捐到冇隱自己走番出來:037:
wm20472 2011-2-2 12:18:33 AM
捐係佢天性, 你都好難改
raywong521 2011-2-2 12:43:02 AM
捐係天性,我地而家養既兔,應該都係穴兔既後代.......你打佢,同罸佢入籠都係唔適當既做法....因為捐去黑暗位,躲起來都係兔兔既天性.....

應該係主人封住d位,唔好比兔兔捐入去
APPLE 2011-2-2 11:19:31 AM
我家兔兔都診我睇唔到既時候捐入床下底(雖然我已經搵野欄住)
有時仲會係屋企同我玩"捉依因"添~~哈哈~~
其實佢哋有啲野係知唔做得, 不過佢地好百厭, 係都要玩之嘛~~
因為我仔仔係"百厭"之前都望下我先~~
診我唔為意既時候就"拽拽"架啦~~
katy)) 2011-2-2 11:25:08 AM
原帖由 Apple 於 2011-2-2 11:19 AM 發表
我家兔兔都診我睇唔到既時候捐入床下底(雖然我已經搵野欄住)
有時仲會係屋企同我玩"捉依因"添~~哈哈~~
其實佢哋有啲野係知唔做得, 不過佢地好百厭, 係都要玩之嘛~~
因為我仔仔係"百厭"之前都望下我先 ...

係丫係丫,我家兔兔都係咁!
會係咁企起身裝你,佢發現你望住佢,佢會扮乖。
但係佢去左禁地,我叫 "返返黎",佢又好HAPPY咁衝返黎~~ (佢當係一個遊戲 )
ckv3v 2011-2-2 11:51:30 AM
原帖由 katy 於 2-2-2011 11:25 AM 發表

係丫係丫,我家兔兔都係咁!
會係咁企起身裝你,佢發現你望住佢,佢會扮乖。
但係佢去左禁地,我叫 "返返黎",佢又好HAPPY咁衝返黎~~ (佢當係一個遊戲 )

琪實我覺得兔兔真係好單純.
只可以當佢地係小朋友思想囉.
姐係佢地唔知自己係做錯左.
反而係而為係玩禁-_-
好開心做多幾似tim=_=
katy)) 2011-2-2 03:01:20 PM
原帖由 ckv3v 於 2011-2-2 11:51 AM 發表

琪實我覺得兔兔真係好單純.
只可以當佢地係小朋友思想囉.
姐係佢地唔知自己係做錯左.
反而係而為係玩禁-_-
好開心做多幾似tim=_=

我覺得呢D係兔兔可愛之處~ 好攪笑啦,佢地以為自己好聰明,其實我地咩都知! :037:
raywong521 2011-2-2 03:12:37 PM
係啊~~兔仔有時明知有d野唔做得,佢地做果陣係偷望住,睇下我地有無發現

我隻仔佢明知偷走出圍欄,會比我趕返入去,但係佢次次偷走到出黎,比我趕入去果陣,都跳晒舞,我睇見都覺得好開心啊:012:

我有時會特登唔扣實個圍欄,等阿仔可以享受下偷走既滋味:021:

阿女唔識玩偷走,比較靜,我地身為兔爸,兔媽,都要好好感受每隻兔兔都有唔同既性格呢:038:
ccychoy 2011-2-2 05:32:44 PM
佢成日偷偷睇住我幾時開籠
側側地甘睇.又以為我吾知
成日諗住一開籠就跳出尼
月愛貓貓兔 2011-2-2 09:04:05 PM
嗯嗯 芊芊成日都偷睇我(側側地咁)
想睇下我會吾會拎野俾佢食#^39^#

快速發帖