一開始買一包15oz..
跟住就發現...
佢地4日就清哂!!!
我見好多兔友都係一箱一箱咁買番屋企..
但係我又怕買咁多...唔知d草放得耐會唔會枯..
大家平時買草買開幾多架?
同埋d草多數幾耐會食哂@_@
係喇係喇.其實係咪唔應該一次過俾太多草佢地?
因為我發現我一俾得多佢地就食一半都冇就唔食~
但係一放新既落去就飛奔過黎:043:
其實係咪應該少少少少咁放俾佢地食
等d草keep住香d?
請各位指教~
ckv3v 2011-2-5 02:23:38 PM
而家屋企得3隻龍猫.
5.5lbs.可以食1-2星期.
但我估豆豆黎左我屋企之後./
(佢主人同我講佢係超大食-_-)
我估要買22lbsmomi-_-
如果豆豆真係禁大食.
我估一戈月到-_-
lunguide 2011-2-5 03:56:28 PM
我訂開22磅,一個月鬆d兩個小朋友就食哂。
crystal0202 2011-2-5 09:45:25 PM
你D兔兔食到一半5食?佢地5食枝定咩呀?我屋企隻兔兔開頭都5係好食枝架,姐係好似你D兔兔咁,食到一半又5食,之後知道食多D枝对佢地好,所以就要等佢地食到D枝7788,我先加新既比佢,而家D屎屎靚左好多^^
hkrchei2 2011-2-5 10:56:50 PM
起初我都係少少咁買, 之後而家就多數一箱咁買了~~~

因為22LBS 係分4包, 都唔係太擔心點KEEP D 草香~~~
(同埋而家花花食好多, 一個月1就可以KO一箱了~~~):073: :073:
yanyi:) 2011-2-5 11:31:19 PM
原帖由 lunguide 於 2011-2-5 03:56 PM 發表
我訂開22磅,一個月鬆d兩個小朋友就食哂。

但係d草會唔會放左半個幾月就枯哂架?
我成日認住d草放得耐會變~_~
yanyi:) 2011-2-5 11:34:15 PM
原帖由 crystal0202 於 2011-2-5 09:45 PM 發表
你D兔兔食到一半5食?佢地5食枝定咩呀?我屋企隻兔兔開頭都5係好食枝架,姐係好似你D兔兔咁,食到一半又5食,之後知道食多D枝对佢地好,所以就要等佢地食到D枝7788,我先加新既比佢,而家D屎屎靚左好多^^

佢地一定會食哂花~哈哈
枝同葉都係食一半~
因為我俾佢地食oxbow,本身就枝葉參半~
其實佢地d屎屎都唔錯架~多數都係黃金屎~
就算唔係都係深啡色~
yanyi:) 2011-2-5 11:36:08 PM
原帖由 hkrchei2 於 2011-2-5 10:56 PM 發表
起初我都係少少咁買, 之後而家就多數一箱咁買了~~~

因為22LBS 係分4包, 都唔係太擔心點KEEP D 草香~~~
(同埋而家花花食好多, 一個月1就可以KO一箱了~~~):073: :073:

oxbow係咪都係分4包架?
d草放得耐會唔會自己枯左/變黃架?
hkrchei2 2011-2-6 12:01:03 AM
原帖由 yanyi 於 5/2/2011 23:36 發表

oxbow係咪都係分4包架?
d草放得耐會唔會自己枯左/變黃架?

OXBOW 9LBS / 25LBS 都係一包過呀~~
之前食OXBOW 9LBS 都只係用個大夾夾住~~~ KEEP 一個月都OK
係唔會自己枯左/變黃, 只係冇咁香草味~~

如果你係兩隻兔兔, 都唔洗太擔心, 好快食晒~!

choi_ching 2011-2-6 04:02:56 AM
我而家一個月要買2箱 22lbs既 Momi 1st 一個月多就清晒#^81^#
berki 2011-2-6 11:33:56 AM
apd alfalfa 5lbs佢地2隻3weeks先清得哂-_-
不過有溝momi的
yanyi:) 2011-2-7 11:00:02 AM
原帖由 choi_ching 於 2011-2-6 04:02 AM 發表
我而家一個月要買2箱 22lbs既 Momi 1st 一個月多就清晒#^81^#

嘩=  =...
一個月兩箱= =!?
你屋企有幾多隻兔兔=  =...
食量驚人lol
yanyi:) 2011-2-7 11:00:26 AM
原帖由 berki 於 2011-2-6 11:33 AM 發表
apd alfalfa 5lbs佢地2隻3weeks先清得哂-_-
不過有溝momi的

=o=佢兩個咁細食既?
berki 2011-2-7 11:46:01 AM
原帖由 yanyi 於 2011-2-7 11:00 AM 發表

=o=佢兩個咁細食既?

係囉我都覺 #^81^#
可能佢地身形比其他兔兔都算細

定係你地D兔兔大食#^51^#
yanyi:) 2011-2-7 11:59:08 AM
原帖由 berki 於 2011-2-7 11:46 AM 發表

係囉我都覺 #^81^#
可能佢地身形比其他兔兔都算細

定係你地D兔兔大食#^51^#

哈哈~佢地哂唔哂草既先~
我果兩個衰野.次次d草食一半就唔食~
超級揀任擇食!!

快速發帖