琴晚本身都訓得唔好..
完全冇進入過睡眠狀態...
到6點幾..
丫叔就同我講..
喂,死左隻喎!

Choco..雖然佢好靜..
但係我同老豆都話..最鍾意係佢..
琴日下午老豆先打黎同我傾電話..
講開先話佢好鍾意Choco...

Choco平時係籠度好靜..
相反.呠呠就超好動.
成日係個籠度快速跑..
但係Choco都冇用佢打過交..
一直都容忍佢..
呠呠都好鍾意Choco...
Choco每次訓埋去邊..
佢死都要迫埋去同佢一齊訓..

琴日..Choco明明好精神..
琴日朝我起身先見到佢第一次睇兔仔舞..
我見住佢仲係好大食..係咁食草..
d屎都仲係黃金屎黎..
我望住佢兩個..仲心諗..佢地真係好健康..好彩..
點知...唉..

Choco佢係籠入面會表現到好似好細膽咁..
但係每次我一抱佢上身..
佢都即刻大膽哂..
仲大膽過呠呠..
每次佢都係enjoy完我摸佢..
就跳上我心口坐..
有時仲會上埋膊頭..
搞到我又驚又開心..

琴日傍晚..
忽然見到Choco成條長條咁訓係度..
我忽然間好驚..
即刻抱起佢睇下做咩..
初初都仲好似冇厘神氣..
但係我摸左佢一陣..
佢又活潑番..
當我放番佢入籠..
仲見到佢走黎走去..
又係度係咁食草..
心諗好彩冇事..俾佢嚇死..
點知...

其實係旺角買得兔兔..都預左會有事..
但係我估唔到..
睇落Choco識行識走.大食到咁..
竟然都係...

同Choco相處左7日..
哩7日真係好開心..
我完全feel到Choco鍾意我,信任我..
有時仲feel到呠呠會呷下醋..
Choco離開果陣..冇尖叫到..
唔知係咪佢都去得安祥哩..
Choco...你到左天國未丫?
記得係上面乖乖地.
等我幾十年.
我就會上去搵番你架喇.
知嘛?
PILLOW.MA)) 2011-2-8 11:18:21 AM
R.I.P......
CHOCO乖豬係彩虹橋會過得好開心架
唔好咁SAD喇
Pamela_peony 2011-2-8 11:27:24 AM
7日雖然好短,但我相信你同choco相遇係緣份,
你就諗下choco既黎到教左你o的乜,又留低左o的乜俾你紀念?
兔兔好多時有事佢地都會去掩飾自己,
即使大事小事佢地會好似冇事咁,
所以經過今次之後就要多留意喇,
希望去彩虹橋度同其他兔兔一齊開開心心,
佢既主靈會永遠同你一齊,佢都唔想你唔開心架
orlando)) 2011-2-8 11:43:54 AM
RIP...Choco係世上時間雖短, 但有你既愛錫我相信佢會感到好幸福同榮幸的~~
光之天使)) 2011-2-8 11:55:18 AM
折哀~
choco會係彩虹橋過得快樂的~

如果你係兩隻兔兔一齊養,
要留意埋呠呠的情況,
因為很有機會係傳染病導致choco去世的
berki 2011-2-8 12:42:11 PM
RIP
可能尋晚CHOCO知道你擔心佢
特登用D力扮返個活潑樣你睇#^56^#

你叫BETTY睇下佢地係咪太細個未戒奶
可能要開D益菌俾呠呠食
媽媽同呠呠都要加油!
Qewi'B 2011-2-8 12:50:18 PM
RIP  .. CHOCO 1定會系天國生活得開開心心咖!!
yanyi:) 2011-2-8 01:41:55 PM
唉..今日一心諗住帶呠呠去睇dr betty..
點知..佢話未滿18就唔睇得..
(我過多幾個月先夠18..)
跟住佢地話要我屋企人陪先睇得..
但係..
我丫爸丫媽都唔係同我住..得我丫叔係同我住..
佢又要番工...邊同到我黎..
跟住佢地話電話登記...
個個番緊工..邊得閒聽電話丫..
其實我理解佢地既做法..
不過點解唔係我book果陣就同我講明要18哩...
我有講到話另一隻兔兔琴晚死左..我擔心哩隻有事..
都係冇得傾..
最後...
只係就咁帶左呠呠番屋企...
作最壞打算,..話唔定過幾日屋企又會變到冷冷清清..
raywong521 2011-2-8 02:16:20 PM
原帖由 yanyi 於 2011-2-8 01:41 PM 發表
唉..今日一心諗住帶呠呠去睇dr betty..
點知..佢話未滿18就唔睇得..
(我過多幾個月先夠18..)
跟住佢地話要我屋企人陪先睇得..
但係..
我丫爸丫媽都唔係同我住..得我丫叔係同我住..
佢又要番工...邊同到我黎..
...

為左兔兔,我諗你都係搵返個18歲既人陪你去,因為你養左令外隻兔兔7日就走左....唔知會唔會係有傳染病~
yanyi:) 2011-2-8 02:43:50 PM
原帖由 raywong521 於 2011-2-8 02:16 PM 發表

為左兔兔,我諗你都係搵返個18歲既人陪你去,因為你養左令外隻兔兔7日就走左....唔知會唔會係有傳染病~

我都想...但係...
我屋企冇一個夠18歲既人陪到我..
佢又話要家長or親人先ok...
connie0909 2011-2-8 02:56:56 PM
有冇朋友呀???表姐/表哥個D呢???
尤尤 2011-2-8 04:05:32 PM
下~唔夠18歲唔比你睇??
我都未夠18歲...
不過我上上年帶左我家奶茶絕育....
寫表果陣佢叫我填家人個名就ok....
張卡係我媽名..而唔係我名既...
如果係咁...
我建議你不如轉醫生睇...
betty唔比你睇..你試下其他醫生睇下得唔得....
你住邊區??
berki 2011-2-8 04:35:40 PM
係囉-.- 咁奇怪
或者試下大圍, 但係大圍貴D
大圍唔洗身分證我諗應該俾睇呀
yanyi:) 2011-2-8 04:52:18 PM
我住沙田區..
但係我睇d post唔係話大圍果間麻麻地咩...
anyway.多謝大家關心.__.
berki 2011-2-8 04:57:23 PM
原帖由 yanyi 於 2011-2-8 04:52 PM 發表
我住沙田區..
但係我睇d post唔係話大圍果間麻麻地咩...
anyway.多謝大家關心.__.

大圍都唔係咁差但係D態度唔係咁好
有得睇就睇左先啦~
或者你有冇朋友夠18歲叫佢陪你睇多次BETTY ^^

快速發帖