各位,唔知你地既兔兔有無簡食呢?
因為我隻boxing 仔成日都簡野食....煩死我:050:
我一日加兩次草...次次都發現仲有粗支既佢唔食...我餵佢食,佢用口擔一擔,又放低...
我試過加少d草比佢...我一加草佢就勁食...好似餓左好耐咁...心痛死我。但結果佢都係無食d粗既...
我知d粗對佢好...到底有咩方法可以令佢食多d粗支?教下我please~!!:051:
佢而家係食M(80%)加 O(20%)草的
yanyi:) 2011-2-16 09:33:41 AM
佢係少少枝都唔食~_~?
我隻呠呠反而同你屋企果隻相反...
之前o草多葉.佢食得好少.
今次買果包o草多枝左好多,
佢反而係咁食=  =
真係慶幸佢鍾意食枝~_~
beatrice1229 2011-2-16 09:44:50 AM
佢又唔係唔食既...不過餘下既都係粗支......到底有咩方法...?
你隻呠呠都好乖呀...哈哈...可以煩少一樣
heidiho925 2011-2-16 10:49:50 AM
我隻賓賓都係咁...行為完全一樣XD
佢食MOMI係超級浪費....次次我清籠個陣都要清埋D粗枝.....=.=
最後我放棄...比JOJO'S佢食算數....
Stone2046 2011-2-16 11:02:44 AM
毛毛都係咁嫁,,,,其實都無辦法呀如果佢唔中2..
最緊要係佢肯食草姐,唔食草先幣啊!!!!!:056:
berki 2011-2-16 11:47:34 AM
我波波以前唔食枝架
之後食厭左葉就好鍾意食枝
唔粗唔食=.=
一係你俾多D O(OXBOW?)佢食先啦
起碼佢有草落肚
raywong521 2011-2-16 12:48:45 PM
你話8成係momi,2成係OXBOW,到底係食淨幾多粗momi?

我對仔女係OXBOW既粉絲,之前比momi又係食得好少,果期咁o岩係momi唔靚,最近我都比返少少momi佢地食,又好似肯食喎~
beatrice1229 2011-2-16 12:58:18 PM
我而家係MOMI 加OXBOW...
我隻Boxing 仔係係兔協度領養既....
佢黎左就快一個星期...都有食有"唔唔"
一切都正常,不過佢係侏儒兔,聽講會易d因為牙仔生長而有病...
所以一直都好留意...點知佢又唔乖仔...成日簡食...都唔知點算好...

beatrice1229 2011-2-16 12:59:00 PM
P.S.附上 Boxing仔可愛相一張...卡卡...搞到我日日返工都好掛住佢.....
raywong521 2011-2-16 01:16:27 PM
若果你養左一星期....就唔好對兔兔要求咁高.......兔兔去到新環境好多野都未慣,佢而家既表現未係兔兔既真性情....

我對仔女都係兔協領養的,其中一隻係混種侏儒兔,領養前都有同我講牙齒既問題,只要兔兔食得夠草,就算全食OXBOW都無問題

同埋兔兔初到貴境,會有好多野未適應,唔好改佢既飲食習慣住,等兔兔住定左,先慢慢轉都未遲#^5_002^#
yan0718 2011-2-16 01:32:52 PM
我B 女之前刀係食MOMI.又係唔食枝~.仲愈食愈小草:056:  
之後同佢轉左APD....先叫食返多草~:056:
E+ 3個星期多D清1箱5磅 ..唔使擔心佢牙仔長LA, :078:
beatrice1229 2011-2-16 01:52:29 PM
多謝咁多位,咁我依兩日比多d OXBOW 佢食....不過我仲有一箱momi....睇黎都有排食了....:056:
berki 2011-2-16 02:02:00 PM
原帖由 beatrice1229 於 2011-2-16 01:52 PM 發表
多謝咁多位,咁我依兩日比多d OXBOW 佢食....不過我仲有一箱momi....睇黎都有排食了....:056:

可能佢食慣左OXBOW呀
你照俾MOMI佢溝黎食,食慣左就得啦^^
萬一OXBOW冇貨佢都有草食嘛~
beatrice1229 2011-2-16 02:52:25 PM

回復 13# 的帖子

咁比例轉做50/50會唔會好 d?
berki 2011-2-16 02:58:55 PM
原帖由 beatrice1229 於 2011-2-16 02:52 PM 發表
咁比例轉做50/50會唔會好 d?

你試下先~
不過佢會唔會食哂D OXBOW唔食MOMI架...#^64^#

快速發帖