為方便各位查閱&參考草草情況,所以分開品牌集中報料 ^^
也請各方兔友多多報料,以便各兔奴可以為 少爺 / 小姐 準備靚草 ^^

報料兔友威望 +2,以鼓勵各兔奴可以報料,互相幫助 ^^
請多多支持 !!

----------------------------------------------------------
格式如下

購貨日期 :
購貨商店 :
大約價錢 :
圖片 :

圖片必需有草草的樣子 (淨草圖) ^0^

明月 2010-2-9 10:21:48 AM
上星期日買左一箱oxbow草,
今次我係第一次買一箱草,
在荃灣買的,剛剛開箱覺得d草冇乜
草香味,但好綠,枝比較多,仲有好多
豆腐花唔食的穗。

已有 1 人評分P 點 收起 理由
ADMINISTRATOR + 20 多謝分享

總評分: P 點 + 20   查看全部評分

baby_fire 2010-2-26 12:15:55 AM
貴為BU后,為左佢要試新BRAND---OXBOW,因為未知佢食唔食,所以買左15 oz既試用包-0-"
希望佢唔需要我去買APD啦,因為真係好貴-_-a

購貨日期 :25 FEB 2010
購貨商店 :I LOVE RABBIT
大約價錢 : $40-

圖片: 我覺得幾多綠色,不错既品質喔*

oxbow草草

oxbow草草

已有 1 人評分P 點 收起 理由
wesky + 20 多謝分享

總評分: P 點 + 20   查看全部評分

emily_520825 2010-2-26 09:34:33 AM
我好想知BUBU食唔食OXBOW~ 因為我小B都係食APD~佢唔食momi or 其他~不過無try過OXBOW BuBu食唔食話我知呀~ #^67^#
小糖^^ 2010-3-2 12:00:51 PM
花無缺 2010-3-2 12:52:16 PM
原帖由 小糖^^ 於 2010-3-2 12:00 PM 發表
上星期圡左兔協買草草﹗
平時食開一袋袋,到左而家,豆釘食得好多草,所以可以買一箱箱,平好多﹗
我將d草分開一袋袋咁存放……一分就知一袋袋大草真係比起一箱箱草貴得多。

平時$80一袋……而家分左三袋 ...

『聞說』...分開袋放, 反而易容受潮
小糖^^ 2010-3-2 01:14:36 PM
花無缺 2010-3-2 01:17:56 PM
原帖由 小糖^^ 於 2010-3-2 01:14 PM 發表

我包住左,同埋加左防潮包入去……應該都無問題。

過一排記得話我知有無效, 我用緊25磅草, 下下成搬都幾係 -w- 謝謝
小糖^^ 2010-3-2 03:20:16 PM
baby_fire 2010-3-2 11:11:37 PM
原帖由 emily_520825 於 2010-2-26 09:34 AM 發表
我好想知BUBU食唔食OXBOW~ 因為我小B都係食APD~佢唔食momi or 其他~不過無try過OXBOW BuBu食唔食話我知呀~ #^67^#

我暫時未知佢係咪貪新鮮,佢其實都算食既,不過無話食多左定少左,因為佢好留戀MOMI ALFAFA:056: 相比起黎佢唔太喜歡吃那個,下次你去睇醫生可以試下問下姑娘有無其他牌子既草比佢試試,DR YEN傾開,姑娘比左D OXBOW佢試下我先至去買咋* 我發現R記既15 OZ OXBOW平過旺角I X RABBIT,好似係$38吖=]
sunny 2010-3-6 05:33:19 PM
:052: 我是第三次在兔會買的9磅草oxcow, 但質地,colour,smelling都和前兩次不同,我的兔兔不肯吃, 不知點算好, 近幾日便便都細粒左.:052: :052:
小糖^^ 2010-3-6 07:23:48 PM
bonedog 2010-3-8 12:49:20 PM
上星期係兔協訂箱9lbs oxbow, 開左超靚, 雖然係全葉, 但我見到都哇一聲, 真係靚到暈~
bonedog 2010-3-8 12:51:18 PM
原帖由 花無缺 於 2010-3-2 12:52 PM 發表

『聞說』...分開袋放, 反而易容受潮

其實我發現跟佢原箱最好..因為紙箱自己都會吸濕, 所以無咁易影響入面既草..
如果怕既放吸濕盒入箱一齊放.最正!
wesky 2010-3-13 04:36:26 PM
星期四係8號兔買~ 9LB
開左箱, 食左兩日, 全部都係葉..勁少枝...手感好似潮濕左..

blueca25 2010-3-13 05:42:48 PM

回復 119# 的帖子

上兩個星期我係兔協都買咗箱oxbow...
又係得啲葉...幾乎係冇枝
加上天氣潮濕, 連啲葉隔咗一日都唔食得
真係慘.....

攪到啲cc 好細粒..............#^62^#

快速發帖