為方便各位查閱&參考草草情況,所以分開品牌集中報料 ^^
也請各方兔友多多報料,以便各兔奴可以為 少爺 / 小姐 準備靚草 ^^

報料兔友威望 +2,以鼓勵各兔奴可以報料,互相幫助 ^^
請多多支持 !!

----------------------------------------------------------
格式如下

購貨日期 :
購貨商店 :
大約價錢 :
圖片 :

圖片必需有草草的樣子 (淨草圖) ^0^

lingyan 2008-10-13 04:06:30 PM
原帖由 明月 於 2008-10-6 02:08 AM 發表
0草在10月4号新買,A草同T草就係27号買,全部都在I×rabbit度買,價錢全部大約40蚊

主要係要草草既相,包裝個樣唔係太適合 ^^
lingyan 2008-10-23 04:55:29 PM
原帖由 glendy 於 2008-10-23 04:21 PM 發表

請問依隻草係邊個牌子架? 價錢有冇折架?

草既情報以牌子區分。
敬請留意。

價錢已經係會員價。
以呢隻牌子, $212 暫時係最平。
lingyan 2008-10-26 07:05:37 PM
購貨日期 : 24-10-2008
購貨商店 : I L R
大約價錢 : $222

lingyan 2008-11-9 01:34:52 AM
原帖由 ping.tat 於 9-11-2008 12:18 AM 發表

佢現在都無草a
只係個日兔爸去睇嘢,我就叫佢問下有冇草賣,同埋幾時有草返,
之後佢話有,係最後一箱,同埋唔知幾時有草返
我就叫兔爸買左箱草,不過箱草真係好多枝:036:
另外,我都想問下大家,你地個紙皮箱 ...

正常應該係綠色字再加上一個正貨貼紙。
你個箱有無貼紙 ?
lingyan 2008-11-10 02:38:03 PM
咁應該無野呱 ....

你可以打電話問問丫~
lingyan 2008-11-18 03:23:12 PM
ELYSE 同 WESKY 個二箱感覺上比較大分別,
ELYSE 個箱比較幼身,WESKY個箱比較粗身,
我屋企個箱同WESKY個箱差唔多 QQ
聽日再貼相~
lingyan 2008-11-20 02:08:37 PM
原帖由 ping.tat 於 20-11-2008 01:09 PM 發表

因為我兩個衰仔,
大約用18日就可以食晒一箱9磅:056:
因為上次佢地食完一箱,點知好多地方都冇草
現在買箱25,.唔怕佢地食完會買唔到草la

我想問個箱有幾大個 ?

我個二隻三個星期就清完一箱 9 lbs,
想買 25 lbs,但又怕個位唔夠放 ~
lingyan 2009-2-9 02:04:46 AM
咁即係oxbow仲得唔得 ...

我1月尾買左箱momi 1st cut,
miffy仔唔多鐘意食 ...
下下都要用到唔食就唔加草呢招先肯食多少少........
lingyan 2009-7-22 08:26:30 PM
O岩O岩打電話去PET訂草,
佢話今期OXBOW 草草既葉好多,枝少,但好香好綠~
唔知係咪真既呢 XD
lingyan 2009-7-23 01:16:47 AM
原帖由 ronniecheung 於 23-7-2009 12:56 AM 發表

你指 petxgg? 係呀, 葉多枝少, 很綠很香!正!
之前轉咗做 momi, d 味有點難聞... 轉返 oxbow, 聞到都精神!

購貨日期 :22/7/2009
購貨商店 : petxgg
大約價錢 :238 (會員9折, $214)
圖片 :

係丫,我好多野都缺貨...草啦、紙粒啦、木瓜丸啦、鼠鼠糧啦......
咪一次過訂哂佢囉,唔駛我拎 XD#^64^#
送貨勁快,今日訂聽日送貨~~~
lingyan 2009-9-18 06:04:51 PM

回復 96# 的帖子

呢個係幻覺

我而家個箱開頭都好似你呢箱咁,
BUT .... 而家食到中間,
超碎囉 .................#^15^#

快速發帖