想問下大家,係俾d草兔兔前,你地會唔會將d 枯草揀左出黎先架?
我係餵momi既,見佢裡面都會有d枯黃既草,一路都有揀左出黎俾兔仔食,但發現真係好嘥時間,加上最近都好忙,所以想唔揀lu。
唔知你地會唔會咁做既呢?
wesky 2011-2-23 08:44:59 PM
如果真係差得好緊要, 都會揀下
基本上, 兔仔好識揀黎食, 有時間就揀, 唔揀都無問題
我之前果箱momi 又係好差, 到第二朝都剩係度既, 就放落廁所當墊料用...
cordede 2011-2-23 08:47:47 PM
因為我隻仔無左門牙~所以要剪碎d草比佢食~
我一路剪個時咪順便揀埋d枯草出黎~
我就係放工之後夜晚一路睇電視一路揀~~:073:
小小夕 2011-2-23 09:06:32 PM
我之前包OWBOW  N甘多枯左    我都系得閒先簡出黎    唔簡出黎我2隻兔都會自己簡食   所以冇咩所謂
raywong521 2011-2-23 10:17:06 PM
我對上個箱25lb, OWBOW真係超多枯....又撞o岩農曆新年,全線OWBOW斷晒貨-0-
3~4成草都係枯既....

我對兔兔呢.....真係捒草囉...問題係佢地係一汁汁咁將佢地掉落廁所,再唔係就對住d草痾尿,同我講,話d膳食好差....

卒之係我呢個兔奴屈服左,每日都要抽成3個鐘幫兔兔捒晒d枯既出黎,兩隻大帝先至肯食.....我成個幾月既私人時間...都係到捒草:056:
rbtdoria 2011-2-23 10:59:03 PM
我冇同zucca揀呀
佢自己唔食果d會扯落來掉去廁所~~
傘仔)) 2011-2-24 12:10:33 AM
我已經成功令到JACQUELINE"有衣食":053: :053: :053: 基本上我係無揀草, 亦無丟草的。:040:
熊折 2011-2-24 12:29:37 AM
我都唔會揀草架波@@"
我兔兔唔食果D就會扯落地下@@"
之後係上面便便,
我第2日見到就會清左佢:055:
Futagoza_Kaniza 2011-2-24 02:24:19 AM
原帖由 傘仔 於 2011-2-24 12:10 AM 發表
我已經成功令到JACQUELINE"有衣食":053: :053: :053: 基本上我係無揀草, 亦無丟草的。:040:

讚! JACQUELINE叻女!

我都冇揀草, 反而枯草仲鍾意食tim.
cordede 2011-2-24 03:32:06 AM

回復 9# 的帖子

我仲以為得寶寶咁奇怪....
佢好日都唔食草...
頭先我剪剪下草...佢竟然特登揀條枯草黎食...:067:
littledot 2011-2-24 10:00:33 AM
原帖由 raywong521 於 2011-2-23 10:17 PM 發表
我對上個箱25lb, OWBOW真係超多枯....又撞o岩農曆新年,全線OWBOW斷晒貨-0-
3~4成草都係枯既....

我對兔兔呢.....真係捒草囉...問題係佢地係一汁汁咁將佢地掉落廁所,再唔係就對住d草痾尿,同我講,話d膳食好差 ...

我都試過買左箱momi勁多枯草,揀到我痴線!
餵左一半之後,冇時間冇心機揀,俾我放晒入垃圾筒。
littledot 2011-2-24 10:03:59 AM
原來d有兔仔意鍾意食枯草添架?
咁如果d草唔係太差我都唔揀lu,因為揀草真係好鬼嘥時間,搞到我晚晚俾人鬧!
ernie168 2011-2-24 10:53:37 AM
如果太多枯葉,我先會揀~ 比較怕D草太碎,一定要花d時間「西」下D草,太碎兔兔唔食,又易打噴嚏,最緊要係....d碎跌晒落vetbed洗四我...:056:
katy)) 2011-2-24 11:08:33 AM
呀B自己會揀... 可以為左食花花而抓D草落地下 :036:

唯一揀草就係喺親子時間(?!),因為我會揀草餵佢食 (佢好鍾意GA)

月愛貓貓兔 2011-2-24 03:44:10 PM
一向冇揀草俾佢
食到底的時候就會揀走 口的 碎

芊芊都吾排斥食枯枝
多數佢將d草食到好少的時候
我先會加草俾佢
費時佢養成揀飲撰食的習慣

快速發帖