DEL............

尤尤 2011-2-28 07:44:58 PM
兔年兔兔的命運好可悲...
點解有咁多人唔會3思而後行...
只係養左2日就已經話唔要佢....
我相信唔只係單一事件...仲有好多我地係唔知~
養兔之前唔係應該同家人傾好哂架咩...
尤尤 2011-2-28 07:46:13 PM
磨牙石..沖涼粉...小食..木康<<<<根本呢d野都係唔需要~
long~spirit 2011-2-28 08:06:21 PM
樓主,你當兔兔係貨品呀???
我同你講,你唔負責任,揾人領養應該你倒貼$700俾人呀,唔該你用下個良心黎諗野啦!!!!!

$1000只係好小既數目對養動物由出生至死亡,睇次醫生都差唔多!!!!
berki 2011-2-28 08:14:46 PM
唔比養就唔好帶兔兔返屋企
害左兔兔呀你!
樓上講得岩
你要人領養仲要收人錢
你良心去左邊?
咁冇責任心你就唔應該養任何野
紫雪女 2011-2-28 08:48:02 PM
點解我感覺已經開始有好多人唔要兔兔甘..
不負責任:069:
D兔兔真係好可憐呀..
yanyi:) 2011-2-28 08:57:23 PM
養兔之前唔係應該同屋企人商量左先架咩?
買左咁多唔洗買既野.好明顯係冇研究過就買兔兔番黎!
你有冇帶過兔兔body check?去邊度買佢番黎?
要人幫你領養仲要收700蚊.
你到底真係為兔兔好定係因為唔想蝕錢所以想賣番佢出去咋?
tracybb 2011-2-28 09:17:10 PM
好過份 養左2日就唔要兔兔 你當佢係d咩..
買之前好應該同媽咪傾下可唔可以養先去買
我真係覺得隻兔兔好可憐 完本以為比你買左會有個"好歸宿"
依加佢好似個波咁比你推走....
如果你真係有心希望有個好主人領養佢 甘本唔會介意錢唔錢既問題
我真係好同意樓上講你係咪只係為左"唔想蝕錢"至收人700..
cordede 2011-2-28 09:40:38 PM
睇樓主你打篇post咁多火星文....即係年紀大極有限啦
既然係咁點解唔問清楚呀爸呀媽先養寵物
年紀細唔代表可以亂黎
一句無知唔係大晒
你識得上黎呢個網你就好應該一早爬下文睇下養兔係要用幾多錢同幾多時間啦
不知所謂
用懶可愛既語氣去打呢個post並唔能夠隱藏你無良心同零責任感!!!
long~spirit 2011-2-28 09:46:55 PM
兔兔原本帶著希望諗住跟主人回家可以離開寵物店,卻想不到換來這樣的下場....................

生命本是無價,可以的話我地寧願夾返$700求你收留返佢,好好養佢............

你媽咪話唔俾養,假若沒人領養你諗住點?????扔佢出街???

俾少少勇氣,求下你媽咪,做返啲人做既野??

唔好話我地話你,我地大家都係養動物既人,見到有動物比人放棄唔要,我地都會唔開心...........更何況係動物本身
yanyi:) 2011-2-28 10:03:22 PM
原帖由 aguiler 於 2011-2-28 09:53 PM 發表

同意!!!!兔兔一定會好唔開心!!
如果盡左最大努力都唔可以養到佢ge,就放佢去兔協啦。
呢樣係你最後可以幫到佢ge事。
你都想佢生活好d架,放去兔協起碼唔會有d唔識養ge人領養左佢。

我見樓主真係好想將兔兔快d轉讓出去..
因為我係各大有領養板既論壇都見到樓主有post同樣既文上去.
睇黎兔兔既命運都係....唉
crystal0202 2011-2-28 10:23:57 PM
做咩呢排咁多棄兔,叫人俾返700蚊你?!你會5會面皮厚左d呀?!
elvisli 2011-2-28 10:54:03 PM
每隻兔兔都會有不同故事,不同命運...

唔係隻俊兔兔都咁好有個好主人,有個好的家

有的會給吃掉,有的會給當皮草

而有d就係我地見到既故事--遺棄

所以大家要珍惜自己既兔兔...多謝佢給自己的好時光

樓主希你可以有點責任,就算同兔兔唔可以繼續生活下去,都請你為兔兔盡最後的事

就係幫兔兔搵個好主人
小小夕 2011-3-1 12:01:47 AM
點解養之前唔同屋企人傾左先??   
買左返黎  好應該照顧到佢死亡為至
你有冇盡過你自己力量同屋企人講      問下可唔可以養埋落去
如果真系唔得   我另願你拎去兔協/spca    都好過系到'賣兔'
賣左出去700蚊  你有可能害死左佢...比個唔識養既主人仲衰:072:
Jessie)) 2011-3-1 12:36:44 AM
你仲好意思係度發post, 你當我地係咩人,
唔好合理化件事好wor, 買左先知阿媽唔中意?!
咁你買果時有冇用過你個腦, 定係當時踩住左所以用唔到?
你知唔知你而家已經犯緊法, 無牌照之下出售寵物
你分分鐘俾人告!!

唔該你係為兔仔好, 分返開物品一個post賣,
兔仔要一個post免費俾人領養, 但係就千其唔好搵一個同你一樣既人做兔兔既主人

快速發帖