黑白色侏儒兔領養
男仔黑白色侏儒兔 忌廉
8個月大 未絕育
健康肥白,食kat兔糧&tim草(不太喜歡食太硬的草)
由於本人無力飼養,所以十分希望可找尋一位有心人領養
要收領養費1000元 當中會有一套飼養物品:(草一袋,糧半袋,水平一個,便盆一個 ,食物盆一個,針梳一個,指甲鉗一個,逛街帶)
飼養需知:
1.需要一天更換便盆一次 (基本只要更換便盆就可以 因為咕咕會自己去便盆廁所)
2.本人底材是使用木粒一天換一次是沒有惡臭
3.定期要修指甲
4.定期要沖涼
5.一天食兩次兔糧 草是任食當然多些會較好
6.請不要在籠中摸他 因為一般兔仔不喜歡有人入侵他們的住所 如果要摸要拎出黎摸
7.最後如果有吾明 當然我可以教你所有我識的
如有不明白飼養地方可致電查詢

在領養前希望你會停一停諗一諗 我係個好好例子 真係要諗清楚你會吾會照顧佢一生

查詢電話
53402559(星期一至五下午四時後,星期六至日全日都通)

berki 2011-2-28 08:36:13 PM
希望你會知道兔仔唔洗我地幫佢地沖涼
同埋希望更多人明白
兔FORUM唔係俾人去棄養
棄養更加唔應該收人錢
有人肯養仲應該倒貼俾人
yanyi:) 2011-2-28 09:00:29 PM
收1000蚊?你係賣兔定俾人領養?
幸好識得叫人諗清楚先好領養都叫有良心..
其實兔兔真係唔洗沖涼..
為咩事要遺棄佢?
cordede 2011-2-28 09:30:18 PM
宜家係你自己唔要隻兔兔你仲好意思收$1000?
你係食錯藥定個腦有事?
你養兔既方法錯左,唔改善之餘宜家仲要唔要佢
不過都好既....佢可以跟過一個好主人

Keewee)) 2011-2-28 09:42:04 PM
當中會有一套飼養物品:(草一袋,糧半袋,水平一個,便盆一個 ,食物盆一個,針梳一個,指甲鉗一個,逛街帶)

寵呢 ?
真係侏儒兔?個樣:057:
crystal0202 2011-2-28 10:16:57 PM
- -叫人領養要收返一千蚊?!你撞親個腦呀?定係你未食藥呀?話5養就5養?想點?5該養之前諗清楚好無呀?
raywong521 2011-2-28 10:41:16 PM
你呢d叫賣兔,唔好講到咁偉大,想幫兔兔搵個照顧佢一世既人.你自己都係一個棄養者

你當兔兔是玩具嗎?玩完就算,仲想賣錢,你係咪有問題啊?
mylovepet 2011-2-28 11:11:07 PM

回復 1# 的帖子

hh0 2011-2-28 11:34:55 PM
不如你俾$1000我領養佢
保証照顧佢一生一世
我隻隻兔兔都無病無痛, 唔使你教埋點養
:057:
已有 1 人評分P 幣 收起 理由
Jessie + 2 好提議!!

總評分: P 幣 + 2   查看全部評分

cordede 2011-2-28 11:42:13 PM
原帖由 hh0 於 2011-2-28 11:34 PM 發表
不如你俾$1000我領養佢
保証照顧佢一生一世
我隻隻兔兔都無病無痛, 唔使你教埋點養
:057:

你付出$1000就可以踢走個負擔wo....有你著數啦
人地屋企又可以多隻寶貝
兔兔又可以有個超鍚佢既主人
一舉三得啦!

係呢度自己睇養兔知識一定好過問你呢位不負責任既主人啦下嘛
小小夕 2011-2-28 11:53:56 PM
棄兔仲要人地比返1000蚊:070:

原帖由 Keewee 於 2011-2-28 09:42 PM 發表

真係侏儒兔?個樣:057:

我都覺唔似:066: 侏儒兔
Futagoza_Kaniza 2011-3-1 12:55:37 AM
你無能力照顧, 搵人領養仲要收錢?
唔好講得咁好聽話想搵個有心人領養. 要收錢已經係賣兔啦.
要賣兔唔好放係度, 呢度係比真正愛兔, 養兔既人交流心得既地方,
唔係比你棄兔, 賣兔嫁.
仲有, 你隻兔唔係侏儒兔囉.  佢只係獅子兔...

Jessie)) 2011-3-1 01:15:56 AM
阿哥/姐, 你似係賣兔多過搵人領養wor
檢討下啦你~~~~~~~~~~~~~~~
lammfy 2011-3-1 09:54:21 AM
養兔是一生的責任,生養死葬,是兔爸兔媽的義務!我明白時勢唔好,養兔要時間要錢,當然要犧牲一些東西了,如食少D,買少個靚袋,星期六、日做多份兼職,但要知道兔兔一入你家,他已是你家一分子,這種緣份是不能分割的!甚麼是沒有能力飼養兔兔?病?家人敏感?已玩厭?失業?如果真的這樣,沒辦法,但應抱著為兔兔設想的心理,希望他能找到好主,免費的送兔兔走。要收1,000元,你只是將兔兔成為一件貨物,權衡得失後作出的決定。兔兔不會說話,不能反抗,但實在明白誰是愛他的!你以兔兔和兔用品的價值來收1,000元,但他和你的歡樂時光如何計算?值多少錢?我深深希望你直接將他交給兔協或愛協吧!不要再為兔兔心中的傷痕灑鹽了!最後,你的兔兔真的不似侏儒兔,反似貓貓兔多一些!新買一隻貓貓兔加兔用品也不需1,000元啊!你食水都幾深!:028: :028: :028:
:028: :028: :028:
千千 2011-3-1 11:05:33 AM
不如甘 牙"  你 俾我 人地 一人一千"#^74^#

我地 幫你 輪住照顧 兔兔 到老"

ps  依到超過 100 個有 熱心同 愛心既 養兔專家#^72^#

快速發帖