我諗緊帶吾帶呀B好.女仔.9個月@@!
旦失敗左點算._.!擔心!!!諗住去Dr betty果到做~
絕育幾錢??~

wanga113 2011-3-5 04:01:24 PM
我前排打去問過九龍城大約$1400.大圍就大約$2200
我有問過有無blood test做,九龍城話有.要大約$1000
搵錢買安心,我都會俾我兔兔做blood test.
ping_1312 2011-3-5 04:06:39 PM

回復 2# 的帖子

blood test驗血都要咁鬼架咩??

wanga113 2011-3-5 04:11:48 PM
原帖由 ping_1312 於 2011-3-5 04:06 PM 發表
blood test驗血都要咁鬼架咩??

我岩岩打左去問啦,原來都係無得測佢對麻醉針有無過敏.
係阿,佢同我講大約$1000

ping_1312 2011-3-5 04:19:25 PM

回復 4# 的帖子

下-_-.對麻醉針敏感既話咪....!

wanga113 2011-3-5 04:20:24 PM
原帖由 ping_1312 於 2011-3-5 04:19 PM 發表
我諗住去dr betty果到做!~

我都諗住帶我家兔兔去做絕育.但係唔知邊間好d..
ping_1312 2011-3-5 04:21:34 PM

回復 6# 的帖子

br betty呀 呢到好多兔友都系果到做絕育 ~
wanga113 2011-3-5 04:28:41 PM
原帖由 ping_1312 於 2011-3-5 04:21 PM 發表
br betty呀 呢到好多兔友都系果到做絕育 ~

有人講過話大圍好d..不過大圍好難book!!我驚絕育後有咩問題都睇唔到醫生!!
ping_1312 2011-3-5 04:33:46 PM

回復 8# 的帖子

九龍城都好喎兔友講@@~
cordede 2011-3-5 05:00:53 PM
驗血係為左check兔兔既身體健康狀況適唔適合做手術~
係好重要既一環~大圍珍禽異獸收$600一次~

我之前係網度睇到d資料...
未絕育既兔女4歲後有子宮腺瘤既機率大約係50%~80%,
而年紀越大,機會率就越高

而「麻醉藥過敏」就大約1%既風險~

所以做唔做手術....就真係睇你數學好唔好喇~:026:
yanyi:) 2011-3-5 09:52:30 PM
如果搵d信譽好既都好少失敗既..
如果想對多兔兔幾年.咁當然要帶佢去絕育啦!
ping_1312 2011-3-10 03:57:41 PM

回復 11# 的帖子

獸醫吾系會講會吾會對麻醉針敏感??~!
cordede 2011-3-10 04:03:37 PM
原帖由 ping_1312 於 2011-3-10 03:57 PM 發表
獸醫吾系會講會吾會對麻醉針敏感??~!

check唔到ga~
ping_1312 2011-3-10 04:34:27 PM

回復 13# 的帖子

咁我想幫隻兔兔做絕育?咁點阿?
cordede 2011-3-10 04:47:47 PM
原帖由 ping_1312 於 2011-3-10 04:34 PM 發表
咁我想幫隻兔兔做絕育?咁點阿?

所以我上面咪話~"做唔做絕育就真係睇你數學好唔好囉~"#^30^#

呢d野擔心唔黎ga~
正如綠燈過馬路都可能比車車死啦~
但你都唔會因為咁而以後特登紅燈先過馬路或者連街都唔出ga嘛~
所以對於危害生命既野,唯有能力範圍內可以避免就避免囉~

帶兔兔去絕育就正正係你能力範圍內可以避免兔兔生cancer而死既方法~

快速發帖