我接左佢返黎4日但成日都見到佢簡草食..之後第2日就sin左好多
但糧次次比佢都清哂..我想轉momi比佢食但吾知佢食吾食
佢依家食緊excel果d草,因為個sales話佢食開呢隻
我想轉第隻但驚佢吾食..吾知轉吾轉好:050:
Keewee)) 2011-3-8 02:28:27 PM
簡草食 ? 你比幾多種草佢食 ?
一般多數係唔食d太硬枝和花.
Riela)) 2011-3-8 02:34:04 PM
咁你可以買包細既momi
同你個包excel溝埋一齊食
一開始係excel比例多d
然後就慢慢減
Keewee)) 2011-3-8 03:50:20 PM
我覺得轉牌子最多影響初時食多食少, 只要恨少少佢肚餓就會食多 d.
我 d 兔 唔咬 磨牙石, 所以我都盡量要佢地食多 d 枝, 刻意減少草比佢, 唔會由得佢簡食. 都係無限盡供應, 只係加草量減 d, 等佢無聊時 or 無選擇時咬下 d 枝.
papaya0907 2011-3-8 04:19:19 PM
我擺堆草係到佢成日係到挖..擺係草架到又挖返哂出黎
yanyi:) 2011-3-8 05:35:29 PM
佢簡草食既意思係點..
唔食花唔食枝定唔食葉?
Keewee)) 2011-3-8 06:12:59 PM
會唔會比得太多糧 or 雜食 ?

"我接左佢返黎4日但成日都見到佢簡草食..之後第2日就sin左好多"

才4日, 好多初到步都會好肯食果喎 (因為 petshop 無啖好食多兔搶)
可詳細d講講點 "簡食" ? 會唔會係錯覺又 or 你包草真係好多硬枝少葉
papaya0907 2011-3-8 06:34:23 PM
包草都幾多枝,,同枯草..好似吾係見佢咁中意食呢隻草咁
糧我每日淨係比2次
cordede 2011-3-8 06:42:44 PM
你隻兔兔幾大? 你係比T草定A草佢?
papaya0907 2011-3-8 06:57:18 PM
4個月大..比t草佢食啊
berki 2011-3-8 07:06:41 PM
你俾A草多數兔兔都唔係揀黎食
T草就慢慢轉啦
cordede 2011-3-8 08:05:03 PM
原帖由 papaya0907 於 2011-3-8 06:57 PM 發表
4個月大..比t草佢食啊

4個月大....唔係應該以A草為主先夠營養咩?
:017: :017: :017:
papaya0907 2011-3-8 08:16:15 PM
個sales話食開呢隻所以買左呢隻比佢食..不過見佢好似吾多食咁
cordede 2011-3-8 08:21:23 PM
唔好信d sales講野喇....:015:
佢地為左做生意可能會講大話....
同埋可能佢地平時跟本就無點留意d兔兔食得多唔多野....
可能其實佢個時已經揀食,只係個sales唔知∼
上次我去I Love XXXXXX買草,
個sales猛sale我....但佢講既野係錯晒ga∼
又話咩草都岩兔兔做主食,又話d草隻隻無咩分別淨係名唔同∼
佢真係當我傻ga!:019:
papaya0907 2011-3-8 09:54:56 PM
我岩岩買左momi比佢睇下佢食吾食:067:

快速發帖