不如分享下點梳毛

我兔兔開始換毛喇
但係想反轉佢個肚梳
佢就反抗

你地又點梳呢?
點可以令兔兔定d?
小小夕 2011-3-8 10:36:38 PM
我隻兔仔都唔多比我梳肚  我只可以 捉住佢2隻手仔 令佢微微站係身 跟住 超快梳一梳..

我最梳唔到佢地既地方係  下巴個條頸巾位= =
chercher422 2011-3-8 11:54:26 PM
奶茶都係唔比人抱...#^77^#
肚既話我就親奶茶中槍訓既時候梳.....#^64^#
下巴個條頸巾位就等佢坐係到既時候拓住佢個頭由左右兩邊梳.....
小小夕 2011-3-8 11:55:14 PM
原帖由 chercher422 於 2011-3-8 11:54 PM 發表
奶茶都係唔比人抱...#^77^#
肚既話我就親奶茶中槍訓既時候梳.....#^64^#
下巴個條頸巾位就等佢坐係到既時候拓住佢個頭由左右兩邊梳.....

唉 我其中1隻兔會咬人...  怕鬼左佢:050:    好鬼中意咬人:050:
:050:
ching` 2011-3-9 02:10:32 AM
我總係覺得...梳佢個肚會好痛..我都唔係好咁梳..
頸巾位反而ok .0.
PILLOW.MA)) 2011-3-9 08:59:02 AM
我要同佢鬥快咁梳佢頸巾位
因為把梳一埋佢頸佢就會追住咬
跟住我就要好快咁避開佢個咀放返落頸再梳 XD

肚仔就好少梳
因為一反佢係大腿佢就轉身走兔
可能遲下要一個捉住佢係大腿
另一個就快速咁梳先得
samsamyan 2011-3-9 10:58:13 AM
唉~~我初初同佢梳佢都好唔鐘意
但是而加就好左好多La
而加我鐘意點搞佢都得:037:
多點練習就得價La
chinggg 2011-3-9 01:49:16 PM
包包好鐘意梳毛,,因為我係佢早晚食糧之前同佢梳''一梳完就有野食..所以佢會乖乖就範:037: 佢食糧食到上晒引..:060:
月愛貓貓兔 2011-3-9 03:27:22 PM
原帖由 chinggg 於 9/3/2011 01:49 PM 發表
包包好鐘意梳毛,,因為我係佢早晚食糧之前同佢梳''一梳完就有野食..所以佢會乖乖就範...佢食糧食到上晒引..:060:

呢個都係個好方法^^
芊芊都係好為食.
katy)) 2011-3-9 04:07:59 PM
原帖由 chinggg 於 2011-3-9 01:49 PM 發表
包包好鐘意梳毛,,因為我係佢早晚食糧之前同佢梳''一梳完就有野食..所以佢會乖乖就範:037: 佢食糧食到上晒引..:060:

我諗起有一次放左把梳喺隔離,呀B上黎梳化玩,玩玩下又走去把梳到。然後用個下巴仔擦巴梳,確定我望到佢做呢個動作之後即刻返屋企哄個糧兜...#^70^#  點知發現冇"飯飯",於是呆左咁望我#^33^# ... 笑死我喇!

講返肚仔D毛,我會反轉梳/扶佢手仔好似企起身咁梳… 要快,因為佢好緊張 =_=
熊折 2011-3-10 07:09:31 PM
原帖由 chinggg 於 9-3-2011 01:49 PM 發表

哈哈"
你尼個方法好好呀:037:

我平時梳佢肚仔毛都係用大脾輕輕夾佢耳仔"
佢都好少會反抗到:062:
不過係捉佢反轉ge時候
佢會成日想調轉走人:069:
佢個大少爺真係好難服侍:061:
小穎 2011-3-21 06:33:26 PM
我完全唔俾梳,一梳佢就好驚咁係咁想走。
我怕佢真係太驚嚇,所以次次放過她(恨啊--)。
幸好佢毛短,我會偷偷伸隻手幫佢順順毛。
同埋佢好中意乾淨,次次會自己慢慢搞順d毛。
rbtdoria 2011-3-21 09:23:54 PM
原帖由 katy 於 2011-3-9 04:07 PM 發表

我諗起有一次放左把梳喺隔離,呀B上黎梳化玩,玩玩下又走去把梳到。然後用個下巴仔擦巴梳,確定我望到佢做呢個動作之後即刻返屋企哄個糧兜...#^70^#  點知發現冇"飯飯",於是呆左咁望我#^33^# ... 笑死我喇 ...

我想像緊個畫面...
好攪笑呀真係:037:
so smart!!

快速發帖