你地d兔仔咬龍果時係咬邊度既呢:046:
我果隻唔知點解由細到大都係咬頂....咬完仲要舐下自己隻手呢個小動作...

你地有無試過兔仔係你地隻手面前中槍呢@@?
尋日同個女玩~~佢成日都要捐去床下底
咁我就係咁寧轉佢~佢都好有恆心咁都要入去.=.=
之後我兩隻手扶住佢patpat
佢就唔知點解會中槍.....
訓左係度一陣又起身~之後又繼續扶佢~haha

我發覺有d兔仔真係好有恆心...例如咬龍...佢會一直咬到你俾野食佢為止
小小夕 2011-3-9 03:01:27 PM
咬籠唔好嫁  唔好以為咁樣好得意>"<   
我之前睇文    咬籠太勁有機會令牙仔咬合唔好      生到變左變右
你試下用你D牙係咁咬鐵皮枝:011:
咬合唔好 磨唔到   愈生愈長要去磨牙仔
叫到佢咬籠記得鬧下佢
你見佢牙癢/悶想咬野  買D草'專'  比佢咬喇  我隻2野見到依舊野都起勢咁咬

我2隻兔好中意捐沙發底..   可能個到暗    (同野外既地洞差不多)

我2隻女..  只有一只會無喇喇係沙發中槍  (係佢係沙發玩得好開心個陣)
我都想見佢係出面中槍:014:

月愛貓貓兔 2011-3-9 03:53:42 PM
我發覺有d兔仔真係好有恆心...例如咬龍...佢會一直咬到你俾野食佢為止

因為知你會俾野食,咪一直咬lo.
amen0616 2011-3-9 04:16:27 PM
無用架...鬧佢....
呢隻野好活潑...
我都知佢無非都係想要野食...
但係呢隻食野都仲要
點鬧佢佢都係好有恆心=.=
而家差唔多一歲啦佢><
小小夕 2011-3-9 04:25:43 PM
原帖由 amen0616 於 2011-3-9 04:16 PM 發表
無用架...鬧佢....
呢隻野好活潑...
我都知佢無非都係想要野食...
但係呢隻食野都仲要
點鬧佢佢都係好有恆心=.=
而家差唔多一歲啦佢>

買舊草專比佢玩喇
amen0616 2011-3-9 06:54:13 PM
無用
買左拎黎擺
小小夕 2011-3-9 08:19:12 PM
>"<竟然草專都唔玩   你隻兔一定好識食:060:
Keewee)) 2011-3-9 09:54:16 PM
:056: 咬籠.. 味為左想出黎玩.... 都唔關有無野食....
yanyi:) 2011-3-9 11:05:27 PM
佢次次見我拎住野食行埋去就會咬籠..
所以次次都快快手手俾左佢食先~
cordede 2011-3-9 11:18:54 PM
你不如試下佢一咬籠問你拎野食你就比條草佢
總之一見親佢咬籠就次次都係比草
咁耐左佢就會知道咬籠只係得草食, 可能就會戒

就算隻兔兔幾硬頸幾難服待都好
都一定要教返好佢
因為縱壞佢地既 正正就係我地呢d主人
唔可以一句話"鬧無用ga""佢死都要咬"做藉口~
試過晒所有你諗得到既方法都戒唔到咬籠既...
就唯有試下改用欄養...無辦法, 因為我地係主人~

努力啦~!!
你隻兔兔宜家先一歲~壞習慣唔會話特別難改~
我宜家都同緊我隻8歲既史上最硬頸兔仔鬥!!!!!
過程係要花好多好多既時間同心機
但為左佢地好我地一定要堅持!!!!
一齊努力啦!!!!!!!!!!#^35^# #^35^# #^35^#

快速發帖