依家用緊carefresh natural, 冇打(黑次)
但係吸濕吸臭唔好
有冇邊隻好d呢?

如果下面5款
1.ox bow 強力吸水麥草粒
2.Breeder Celect C_t Litter  
3.Care_resh Natural
4.O NO Wood Bedding & Litter for small animal  小動物專用天然消臭樺木粒
5.秋_屋 備長炭寵物地墊

邊款對容易打(黑次)的兔兔好D?

請賜教=)

wanga113 2011-4-10 03:08:51 PM
你係咪實定佢係因為墊料而打黑痴? 如果係既不同唔好轉..
因為怕兔兔轉左又再打過....
傘仔)) 2011-4-10 03:29:36 PM
我用 ONO WOOD BEDDING
horacerabbit 2011-4-10 03:55:21 PM

回復 2# 的帖子

之前用q兔 happyland木粒係咁打(黑次)

但依家用緊carefresh natural就冇喇

不過就用晒墊料,想轉隻吸濕吸臭好d

off topic: 如果冇梳毛, 會唔會係令佢打(黑次)的其中一個成因?
shito 2011-4-10 05:32:34 PM
用緊back-to-nature
都用過carefresh 不過覺得佢吸臭麻麻, 用完一包冇再用
m1k1 2011-4-10 07:43:10 PM
你 成 個 籠 舖 ?
horacerabbit 2011-4-10 08:43:54 PM

回復 6# 的帖子

至係個廁所.......
m1k1 2011-4-10 09:12:35 PM
甘有冇試過紙粒?  Breeder Celect Cat Litter呢隻okay架
小小夕 2011-4-10 10:01:26 PM
我用緊1隻 係日本 紙粒   75蚊都好大包   
佢白色粒粒∼ 濕左會變色仲會變固體 濕左就癡埋1舊
我之前用f字頭 隻木粒 木味好勁 跟住試依隻

我覺得ok 0.0
horacerabbit 2011-4-10 10:36:04 PM

回復 8# 的帖子

呢隻紙粒會唔會似木粒咁大塵?

似唔似carefresh natural?
m1k1 2011-4-10 11:09:01 PM
唔似架,佢直頭系1粒粒甘架~
已有 1 人評分P 點 收起 理由
wesky -2 切勿使用有版權標籤之商品圖片

總評分: P 點 -2   查看全部評分

Darling:o) 2011-4-10 11:43:05 PM
原帖由 m1k1 於 2011-4-10 11:09 PM 發表
唔似架,佢直頭系1粒粒甘架~

我想問尼隻清潔戈陣可吾可以倒入廁所嫁?
m1k1 2011-4-11 05:46:06 PM
um..我試過,都冇塞既..但其實我覺得唔系甘好囉-3- 倒落垃圾袋到架e家我系
wanga113 2011-4-12 05:41:20 PM
我自己種兔兔之前都成日打黑痴同有鼻水 .食左幾隻抗生素都無用.之後轉去dr.betty到睇,佢開左止敏感藥,食左一排就好返.. 你兔兔會唔會都係敏感?佢有無黑痴?黑痴有無野噴出? 噴出d咩??
horacerabbit 2011-4-12 07:06:57 PM

回復 14# 的帖子

佢係類似鼻水

之前有去寵物店問番佢, 佢話幼兔係咁, 好容易因草碎同塵敏感

所以我就想搵隻令兔兔冇咁容易敏感的墊料比佢

快速發帖