上星期有一晚, 兔媽放工回家發現大妹打冷震、無食慾、身體凍、無精神...雙眼無神...
比菜佢又唔食, 比糧佢又唔食, 比草佢又唔食
兔爸即時決定餵大妹食草粉, 食咗20ml
隔左2hr後, 大妹終於回覆精神
慢慢地食草/糧/菜 (平時食得好快的)
第2朝回復正常
真係嚇死我和兔爸

各位兔友, 真係要有一包草粉看門口~
imkarenya 2011-4-13 03:00:56 AM
兔媽一定擔心死了!好彩你大妹冇事!

我隻luilui之前牙仔痛唔食野唔飲水,
我擔心到冇覺好訓,訓得三小時...
之前又未睇過獸醫,冇草粉
宜家覺得有啲草粉看下門口,應住急都好!
phoebe)) 2011-4-13 10:35:12 AM

回復 1# 的帖子

草粉何處買到:068: :068:
aguiler 2011-4-13 10:37:31 AM
好在我家有包大大草粉~~
真係嚇死大妹媽你喇~~
wesky 2011-4-13 11:36:54 AM
如兔兔真係腸停, 草粉只係可以應急, 仍然需要睇醫生, 食藥
berki 2011-4-13 12:29:24 PM
係呀
波波戈次無啦啦唔食野唔飲水縮埋1舊
又冇得睇醫生(夜晚)
我先餵住草粉
第2朝8點佢食返野屙返
但係10點幾都帶有返佢睇醫生
即使冇事買個安心/body check都好
下次見醫生叫佢俾埋益生菌我看門口
yanyi:) 2011-4-13 04:46:15 PM
好彩佢冇事~
但係會唔會都睇睇醫生穩陣d丫?
ccychoy 2011-4-13 05:22:47 PM
好采咋
我包草粉都就尼冇哂
去買包先
栗子)) 2011-4-13 08:01:05 PM
我家栗子今年已3次咁樣(每月1次)
我係betty開定d藥傍身
我都嚇死3次..有2次仲係夜晚......
ckoey 2011-4-14 03:23:15 AM
想問問草粉係邊買???
mylovepet 2011-4-14 11:17:35 AM
wm20472 2011-4-14 12:36:52 PM
草粉要係診所買
粟子, 我想問醫生開定藥, 會開甚麼藥呀?

快速發帖