請到 PetKD 寵頁登記兔兔資料
http://petkd.net/pets.php

===============================================================================
齊來打造一個屬於你我的兔兔名冊
擁有
屬於你我的集體回憶

回覆貼子一律跟以下格式

兔兔名字:

兔兔主人: (你的會員名稱)
兔兔性別: (男/女)
兔兔生日: (DD-MM-YYYY)
兔兔品種:
兔兔介紹:

圖片尺寸長或闊須小於800px, 圖片過細或沒有圖片, 將不會被收錄於兔兔名冊揭頁版內

所有加入相冊的兔兔的相片將會顯示在Slide Show 中~~
目前已有 超過500 隻可愛兔兔啦~
你仲等? 盡快加入啦~~

hh0 2008-5-19 12:20:20 AM
黑色孑子寶 - 我的1仔1女

終於搬左過黎兔兔名冊啦

lingling, 女仔, 1歲啦

lee, 男仔, 歲半

tiffany 2008-5-20 01:32:06 AM
兔兔名字: 波波
兔兔性別: 男(已經做左爸爸)
兔兔生日: 07年9月18買返黎
兔兔品種: 賓尼兔
兔兔介紹: 活潑好動,八掛,鐘意'lam'人,友善

rabbitrabbit 2008-5-20 05:27:19 PM
I do not have rabbit ........  I want rabbit !!!!!!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

由細到大都好鐘意兔兔,但係屋企人俾好多理由我唔俾我養 ............
我 VERY like 兔兔, 但係屋企人唔 like 兔兔.
我 do many things 想屋企人俾我養兔兔, 但係唔俾我養.....
我   LOVE    兔兔 !!!!!!!!!!!!!!!!!!
:054:
Colleen 2008-5-21 12:38:49 AM
原帖由 wesky 於 2008-5-16 06:11 PM 發表
歡迎啊 ~  妹妹&p包包
點解要加個p 咁得意既??
p包包 中間白色好意~~
同包包有D似~~ 哈哈~

我開頭係出面slideshow度見到仲係度諗緊點解包包變左色gei?

又係叫包包,又係獅子兔,個樣仲好似tim,差在colour 唔同,好搞笑丫!
阿度 2008-5-21 01:49:54 AM
原帖由 Colleen 於 2008-5-21 12:38 AM 發表

我開頭係出面slideshow度見到仲係度諗緊點解包包變左色gei?

又係叫包包,又係獅子兔,個樣仲好似tim,差在colour 唔同,好搞笑丫!

係咪失散左既兄弟黎架???:048:
Colleen 2008-5-21 05:50:15 PM
我老公都話好似!! 個樣簡直係一樣,d 毛都一樣!
阿度 2008-5-21 06:17:58 PM
原帖由 Colleen 於 2008-5-21 05:50 PM 發表
我老公都話好似!! 個樣簡直係一樣,d 毛都一樣!

快d相認啦~~哈哈:060:
紫貓)) 2008-5-21 06:30:20 PM

回復 126# 的帖子

哈哈,,,可能真係失散左不過佢地應該係分隔兩地 lo
wesky 2008-5-21 06:31:35 PM
不如將兩隻包包既相合埋齊
睇下有幾相似~~ 哈哈~
Colleen 2008-5-21 07:44:18 PM
原帖由 紫貓 於 2008-5-16 05:54 PM 發表
兔兔名字:p包包
兔兔性別:女
兔兔生日:11月30
兔兔品種:獅子兔
兔兔介紹:超活潑
http://deco-01.slide.com/r/1/0/d ... V2s0J75x/zoomer.fpg

呢張比較似

比較少影法包正面,因為影唔到法包對藍眼ma~ 我見紫貓既包包都好似有藍色眼圈ga wor
tong_man_tong 2008-5-22 04:23:46 PM
兔兔名字:嵐嵐 (有時我叫佢做小嵐子, 因為沒有了噹噹)
兔兔性別:男
兔兔生日:唔知道 (因為我係拎回來養的)
兔兔品種:貓貓兔
兔兔介紹:嵐嵐是我讀書時,在一間鋪頭拎回來養的, 因為那鋪頭的人想不要佢, 所以我同家人考慮之後決定養它, 我估我養它時佢一歲,我養了它四年, 應該而家都五歲了!!!
我拎佢回來時,好擔心佢會唔開心, 因為看來佢主人都不太在意佢, 我拎嵐嵐走時,佢沒有問我拎連絡的資料,比左就算 !! 所以唔知當時嵐嵐知唔知道呢 ?? 其實我估計佢是知道的, 不過嵐嵐好乖, 是一隻醒目的兔仔 !! 我記得我養了佢頭一次帶佢去公園草地 !我們沒有搵手帶,COOL住嵐嵐,因為我同家人一起兩個人, 所以一定可以尋到嵐嵐的, 我一放開嵐嵐, 嵐嵐就好開心四圍JUMP, 四圍走, 佢走去前又跑回我身邊,如事者好幾次, 之後我就坐在草地上,佢就走過來,訓在我旁邊(八字LAW),這次之後我就知道佢真係當了我是佢主人了 !! 我會努力的 , LE個就係我同嵐嵐故事了!!!

hh0 2008-5-22 05:57:39 PM
嵐嵐遇到你真幸運..
tong_man_tong 2008-5-22 06:06:04 PM
^^  ~~~ 我會努力家啦~~~ 而家嵐嵐係大佬,佢仲有兩個老婆,不過佢地沒有咩咩過,只係好朋友 !! 我相信佢好開心!!聖誕節是自己整的 ~~

TINA 2008-5-22 11:41:23 PM
嵐嵐,你好嗎,,,
你同兔媽都好有緣份啊,,,,
要乖啊,,,:038:
cloudcloudgrace 2008-5-23 12:29:33 AM
兔兔名字:小財
兔兔性別:男仔
兔兔生日:3月11日到家, sales哥哥話我只有2個月大
兔兔品種:賓尼兔
兔兔介紹:頑皮又八卦,扮可愛逗人歡喜,搗蛋

這是我剛到家的樣子...可愛嗎?

這是我現在的樣子...英俊嗎?

快速發帖