哩幾日...唔知做咩...Qibe成日都攤係個籠度...好似好攰咁...
之前一打開個籠...佢就衝出黎玩...但係哩幾日...開住個籠...佢都唔肯出黎呀...
不過我捉佢出黎...佢又行得走得...腳仔應該冇問題...就係唔知點解咁...
仲有...佢哩排成日痾盲腸便...我已經停左比菜佢食...等佢食多D草...
但係都係痾...一日有5-6次...咁係未唔正常呀??
好擔心佢喔:063:
aguiler 2011-4-17 05:22:23 PM
會唔會係熱呀?最近正賢都成日攤係地下度...
同地下接觸面多d都涼d呀嘛~
你睇下佢呢幾日食慾好唔好啦...
病病會令到兔兔冇胃口食野架..
重係擔心的就去睇下e生啦~
wesky 2011-4-17 05:26:26 PM
一日5,6次唔多正常喎
aguiler 2011-4-17 05:27:53 PM
有少少懷疑5-6次果d唔係盲腸便,
係爛便~
小穎 2011-4-17 05:36:09 PM
有無d草粉係定屋企?
如果係既餵下佢食下。

如果第二日都係咁就同佢去睇醫生(安全d)。
留意下佢既食慾,如果真係既話佢應該好快唔想食野。
phoebe)) 2011-4-17 08:40:35 PM
我覺得應快看醫生才是
imkarenya 2011-4-18 01:08:16 AM
宜家咁既天氣都會好影響兔仔腸胃.... 又悶熱, 有時又潮濕
FAFA)) 2011-4-19 10:00:30 PM
我個2隻日日捕曬係風扇前面訓~ :059:
mylovepet 2011-4-19 10:50:33 PM
Qibe 2011-4-25 01:20:51 AM
而家都係日日有痾盲腸便...但佢肯食野ge...亦有痾正常ge便便...
其實兔仔會唔會日日有盲腸便痾ga? 唔會ge話...咁佢而家ge成因又係d咩呢?
wanga113 2011-4-25 01:23:52 AM
原帖由 Qibe 於 2011-4-25 01:20 AM 發表
而家都係日日有痾盲腸便...但佢肯食野ge...亦有痾正常ge便便...
其實兔仔會唔會日日有盲腸便痾ga? 唔會ge話...咁佢而家ge成因又係d咩呢?

兔兔日日都有盲腸便咖  如果佢唔食返既話,就姐係佢要吸收既營養已夠
你試下減糧,睇下有無多出既盲腸便
ccychoy 2011-4-25 10:56:37 AM
系米熱同想睡....
大富翁 2011-4-25 12:13:35 PM
原帖由 Qibe 於 2011-4-25 01:20 AM 發表

因為近期天氣好唔正常時熱時濕,所以會影響到兔仔的食慾!你咪會學覺得佢好似成日好攰囉!
但係只要天氣定左,等佢地習慣左就會好好多啦!
同埋咁樣都會令到佢腸胃比較差!所以唔好俾太多零食!
Qibe 2011-4-25 02:09:55 PM
ok...我試下減糧...睇下佢有冇好d先...唔該晒禁多位:020:
aguiler 2011-4-25 02:12:32 PM
遲下post下佢d令相出黎睇下呀~^^~

快速發帖