我岩先上過兔協個網址,見到有d義工活動。
我見復活節我都ok得閒,所以打算去兔協申請做義工。

我想替其他兔兔出一份力:014:

唔知有無人都有咁既想法@@可能我地可以組團去做(嘿嘿)。
不過,未夠18歲到底做唔做得嫁(汗)。
而且只係復活節做,都唔知佢俾唔俾:024:

不過都想問下大家,有無人都想做,
同埋有無人已經做緊?
berki 2011-4-19 12:08:43 PM
佢好似唔可以咁樣一段時間做架
佢要逢星期X去咁樣
所以我都未APPLY呀
好難每個星期邊一日一定得閒><
因為屋企冇人我就要留係屋企睇兔兔
小穎 2011-4-19 12:14:30 PM
-0-居然如此!
因為我係得放假先得閒,
到左平常時段測驗考試功課已經忙得團團轉t,t

唔,我決定去打電話問清楚;難得有呢一種決心,
絕對係唔可以輕易熄滅的@@
berki 2011-4-19 12:47:24 PM
其實我都好想出開去就幫下手
最多我做D最基本既野洗下籠
如果做義工真係要一星期搵某一日
可能要N年後先得/.\
你問完話我知啦;D
thankyou : )
mylovepet 2011-4-19 01:58:44 PM
小穎 2011-4-19 04:29:05 PM
岩先打左去問過,
佢地好詳盡咁回答左我問題。
=_=首先,令人失望的是,一般餵草梳毛義工真係要長時間候命;
即係佢話申請既時候會問你每星期既邊一日得閒,
而佢地果邊就會希望申請人每一個星期既呢一日都可以黎得到;
因為怕會突然缺人手,佢話咁樣會好難做。

佢話如果真係確定唔到邊日得閒(即係一個星期得另一個星期突然唔得既人);咁就可以選擇去做當有宣傳就去幫手既義工。

咁佢就可以當有一d活動既時候搵你去幫手;時間就無咁要確定性。

但一般洗籠,梳毛,餵草粉既(即活動義工以外的義工)就不能申請(時候無法確認者不能申請)。

之後係申請義工之前,要親自上去果邊申請埋做會員,做會員每年會費20;上到去做左會員順便填埋表做義工。

我已經決定左- -就算做唔到梳毛義工都要做宣傳果邊既義工;因為時間真係確認唔到,懶得到時俾人加入黑名單,所以我考慮過都係選擇做宣傳活動既義工。

____
題外話:順便問埋美容同護理堂既問題,我今日預約,居然要到六月先有期(汗)我寶    寶的屁屁啊!--

個人授課(護理課):三百蚊一個人,五百蚊兩個人。
berki 2011-4-19 04:39:54 PM
原帖由 小穎 於 2011-4-19 04:29 PM 發表
岩先打左去問過,
佢地好詳盡咁回答左我問題。
=_=首先,令人失望的是,一般餵草梳毛義工真係要長時間候命;
即係佢話申請既時候會問你每星期既邊一日得閒,
而佢地果邊就會希望申請人每一個星期既呢一日都可 ...

兔協D期係好難BOOK架
所以我都係自己一手一腳搞掂
睇黎都係冇得去做義工-_-
可以買滿$20野當係年費架
小穎 2011-4-19 04:42:01 PM

回復 7# 的帖子

我把算做活動果種義工;
幫得一分得一分,
好過無既∼
inkalaam 2011-4-19 11:59:29 PM
其實我有諗過去學動物讀心術,聽人講真係可以同到佢地溝通^__^
etbicr 2011-4-20 12:44:45 AM
我隻兔仔屋企都未出過-0-
小穎 2011-4-20 03:31:29 PM

回復 9# 的帖子

動物讀心術@.@
我都想學 有時真係好想再了解佢多一些。

我家姐而家讀緊心理學,有學埋動物心理學;
所以第時可能可以請教佢都未定xd
小穎 2011-4-20 03:34:56 PM

回復 10# 的帖子

基本上同兔兔出街一定要困係個袋到;
一來驚佢周山跑,追佢唔實就大鑊金。
二來係驚出黎遇到狗狗,兔仔由細到大都未見過狗,一時間見到被嚇死機率好高的。
而且狗有習性唔熟既係中意追住d兔兔黎咬。

澳門d賽狗比賽就係搵隻電子兔係佢前面奔跑,等隻狗狗追住。

上次同完家中寶貝出街後,坐車去睇醫生。囧,結果..

佢暈車浪(汗)<--無言。
mylovepet 2011-4-20 05:12:33 PM
wesky 2011-4-20 05:29:35 PM

回復 13# 的帖子

請問一下, 甚麼時候有刪過你的言???

兔協還兔協, 除非會員的言論構成誹謗, 否則不會刪除
小穎 2011-4-20 05:47:23 PM

回復 13# 的帖子

沒有del
沒想錯的話應該是在5#喔。

快速發帖