唔好意思, 又係我冬冬呀.
冬冬係我屋企都成3個月啦, 但係我都係未見過佢係我面前訓覺.最緊裝咗web cam, 先發現原來佢就算屋企無晒人都唔會熟睡, 只係哺蛋咁而且隻眼唔會長期閉上....
因為我見到各位d兔兔可以訓到死豬咁, 真係好羨慕...
我都好想知點解..係咪佢係我屋企重未有安全感? 但係佢成日中槍ga wor...
ccychoy 2011-5-5 06:49:30 PM
隻眼唔會長期閉上正常
wongvennesa 2011-5-5 06:57:59 PM
係ga?  即係熟睡都會成日醒?
ccychoy 2011-5-5 07:21:19 PM
原帖由 wongvennesa 於 2011-5-5 06:57 PM 發表
係ga?  即係熟睡都會成日醒?

有時熟睡緊都會5閉眼or半閉都得
wmkcnw 2011-5-5 08:03:10 PM
三個月都唔算好耐, 我兩隻寶貝黎左成年先開始會睡到一條虫一樣, 但有時都只係捕蛋.
同埋我諗老兔先會"死蛇爛鱔"
光之天使)) 2011-5-5 08:36:25 PM
兔兔只係返左屋企3個月,
其實唔算太耐~
所以佢只會唔合眼/雞仔坐咁訓~

原因係佢未覺得安全~
兔兔係佢覺得安全既地方先會熟睡,甚至訓到豬咁~

其實你比多d時間兔兔適應你屋企既生活,
多d陪兔兔玩~避免家居有任何野嚇親兔兔,
其實不久將來佢就會安落咁訓架喇~
小小夕 2011-5-5 09:51:42 PM
哈哈  當兔兔做左你屋企霸主就會訓到豬甘..
wongvennesa 2011-5-5 10:09:12 PM
唔知佢幾時先會訓死豬.. Haha
我好期待
小小夕 2011-5-5 11:28:06 PM
原帖由 wongvennesa 於 2011-5-5 10:09 PM 發表
唔知佢幾時先會訓死豬.. Haha
我好期待

可能隻隻兔兔性格唔同 ..  XDD 有冇多D放佢出黎玩 佢玩慣左知安全就會安心D

我自己養2隻 可能膽都比較大
e加黎左就快4個月  成日趴係地板
wongvennesa 2011-5-6 09:04:06 AM
我係用圍欄圍jor個廳 1/3比佢自己出來gei...
唔知係咪佢覺得重有好多地方未去過.. 所以覺得唔安全... :056:
phoebe)) 2011-5-6 10:27:33 AM
我隻兔仔一到晚上放佢在床上即刻攤到條虫錦:054: :054: :054:
小小夕 2011-5-6 12:52:47 PM
原帖由 wongvennesa 於 2011-5-6 09:04 AM 發表
我係用圍欄圍jor個廳 1/3比佢自己出來gei...
唔知係咪佢覺得重有好多地方未去過.. 所以覺得唔安全... :056:

可能會掛 @@  兔仔好中意探險  真係會每1個角落都去哂#^5_002^#

我2隻兔兔成日偷走  用D ABC膠圍D角落 佢同我撞爛佢沖出去#^62^#

快速發帖