有冇人係到阿..我岩岩發現我兔兔 有鼻水阿....:050:
我好驚 聽日會馬上帶佢去睇醫生...
有咩要注意嫁...我未試過兔兔病嫁T_T...
我好驚佢有咩事....T_T....
有冇人幫到我.....

佢有食草 有飲水 但食既草草全部都係葉 冇食過支
佢係咁變蛋蛋
有中槍...(E家中槍中)..我吾抱佢住..因為好似好舒服咁..
但食完草草過一陣就會打[黑痴]
打完有鼻水T_T...
打完就會變蛋蛋
3 ~4個字 又食過草..
大便正常..但有時會細粒左

PILLOW.MA)) 2011-5-7 08:37:04 AM
你冷靜D
佢鼻水有冇色架?
儀YY~~ 2011-5-7 09:04:10 AM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-5-7 08:37 AM 發表
你冷靜D
佢鼻水有冇色架?

2邊鼻鼻都有流鼻水
右邊鼻鼻有鼻涕,,青青地黃黃地的
PILLOW.MA)) 2011-5-7 09:33:08 AM
青青地黃黃地@@
BK左醫生未?
及早發覺及早治療 ^^b
小穎 2011-5-7 09:34:13 AM
佢打哈次 次數多唔多?
醫生話兔兔有鼻水正常,因為會當汗水咁流出黎。

只係如果打哈次次數異常過多,而且鼻涕顏色有問題同埋流好多,咁就大概生病了。

發現到以上徵兆的話,請同佢睇個醫生吧;有時鼻涕的問題可以好嚴重的。

9龍動物醫院既醫生都幾有保證,不過要預約;你嘗試同佢講下自己兔兔既情況之後再睇下可唔可以預約快d。

唔知電話既去兔友x會既網址到睇,果到有獸醫資料。
儀YY~~ 2011-5-7 09:46:32 AM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-5-7 09:33 AM 發表
青青地黃黃地@@
BK左醫生未?
及早發覺及早治療 ^^b

未bk阿t_t..........
我諗住等到10點就即打去九龍動物診所..
睇下有冇位..冇位我都要去嫁啦t_t..
儀YY~~ 2011-5-7 09:49:20 AM
原帖由 小穎 於 2011-5-7 09:34 AM 發表
佢打哈次 次數多唔多?
醫生話兔兔有鼻水正常,因為會當汗水咁流出黎。

只係如果打哈次次數異常過多,而且鼻涕顏色有問題同埋流好多,咁就大概生病了。

發現到以上徵兆的話,請同佢睇個醫生吧;有時鼻涕的問 ...

吾算多..
但有鼻涕..同人既差吾多色..
我都諗住去搵betty佢地..因為睇過吾錯..
希望今日有得睇啦..我好擔心..
PILLOW.MA)) 2011-5-7 09:49:36 AM

回復 6# 的帖子

你講誇張D, 等佢冇位都比位你
同埋你可以而家執定出街要用既野
佢話即刻有得睇就可以即刻出門口 B-)
儀YY~~ 2011-5-7 09:54:36 AM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-5-7 09:49 AM 發表
你講誇張D, 等佢冇位都比位你
同埋你可以而家執定出街要用既野
佢話即刻有得睇就可以即刻出門口 B-)

我都諗住係咁..希望今日就快快手睇到..快d冇事t_t..
佢e家中槍中...好呆阿...T_T:050:
儀YY~~ 2011-5-7 10:18:41 AM
book到了 今日5點3 dr.Ma.
希望冇事吧T_T
PILLOW.MA)) 2011-5-7 10:24:37 AM

回復 10# 的帖子

嘩仲有大把時間
兔兔而家應該去左訓覺啦
你都去訓多陣先啦
一陣帶佢睇完醫生返離仲要餵佢食藥
唔知搞幾耐先有得訓架
你都要養好精神照顧佢架嘛
phoebe)) 2011-5-7 10:06:26 PM
樓主你隻兔see doctor 沒大礙嗎

快速發帖