我唔知道自己到底算唔算多動物鍾意(即使我覺得自己唔係);
不過偶爾去同學屋企,佢果兩隻狗仔(一隻蝴蝶犬,一隻混種)都好似好中意我咁(其實佢地個個都咁中意)。

先不談我,但我有一個朋友,好似真係天生吸引動物咁;
佢無論係幾咁陌生既小動物,好快都會變得好喜愛她。

就像是她表姊的兩隻小狗,明明對得佢地最多既係佢表姊(這是當然啦,人家的狗狗啊),但一見到我個朋友竟然變得好中意我個朋友,每日唔見佢一次會好唔開心,同埋次次朋友黎她表姊家時,狗狗一定要陪佢訓(兩隻都是耶--)。

我那個朋友呢,家中養了五隻貓,一隻狗,一大堆倉鼠(厲害!);家中的所有動物(貓狗連埋倉鼠)都十分喜愛她,每日跟住她腳邊跑(所以她在家腳邊往往都是一大堆寵物)。

而貓貓們晚上一定要跟她睡覺,否則會很不高興。

___

so,中心點我就想問一下,是不是真的有人天生會比較吸引動物一些?我朋友的身形比較嬌小,這會不會有些關係?

而且各位大大們,有沒有人跟我那位朋友一樣,都比較容易吸引動物喜愛?#^66^# 而不是以及是的,可不可以就此分享一下?

由於真的突然好好奇,所以想調查一下看看∼#^7_002^#

katy)) 2011-5-25 05:39:45 PM
有人話過我係呢類人.. 明明佢先係主人, 但係動物較喜歡我 (我探佢會好HAPPY).

呀B都係咁, 一星期先見佢2日. 但係佢好記得, 一入到屋企就會搵我.

兔爸又話呀B對我同對佢地有唔同:
有一次佢曳, 我(扮)嬲, 喺籠門口用個背脊"得"住佢,
兔爸話見到佢哄住我, 想"乙水"返我... (講到好誇張咁. 不過呢D係兔爸睇到話比我知)

兔爸話如果佢嬲其它人,一係用個背脊"得"住同唔比"乙水",一係瞓覺… 唔會咁樣.#^31^#
kaye_kaye 2011-5-26 02:57:57 PM
我都認同呢樣野嫁:053:
因為我本身都會咁
記得以前同一個"心地差差地既朋友去行寵物店
d狗仔見到我勁開心 但見到佢就想咬佢咁
近日去探朋友隻狗仔又係勁鐘意同我玩
我覺得動物係鐘意d心地好既人
可能佢地覺得你心地好 所以鐘意你:001:
charinemarie 2011-5-27 11:35:43 AM
我都覺得會有d咁ge人ga

不過我念你朋友因為養左好多動物
身上面都自然有少少d寵物ge味道

所以其他寵物先會咁痴身:012:

我屋企都有隻狗, 係囡來ge.
有時出街見到d男ge狗, 佢地都會走埋來聞下我ga:014:
Hellhammer 2011-7-4 08:34:18 PM
靚人同冇乜體味果d多數會

快速發帖