點解bb d尿有時會有d白色好似傑傑地的物體....
小小夕 2011-6-3 12:03:35 AM
係岩岩屙望到係  甘 定屙左好耐先發現

我2個小朋友有時D尿  半乾會傑傑地=.=
jessiesze)) 2011-6-3 12:24:39 AM
應該係焗左幾個hrs...
嚇死我!
明天同佢去body check`
小小夕 2011-6-3 12:35:24 AM
原帖由 jessiesze 於 2011-6-3 12:24 AM 發表
應該係焗左幾個hrs...
嚇死我!
明天同佢去body check`

佢半乾係會傑嫁  因為佢地尿尿好'龍'縮

仲未body check呀0.0
jinjin 2011-6-3 11:19:19 AM
我都想問,平時D尿都係屙落去廁所俾貓砂吸左,咁點可以知道佢D尿健唔健康呢?有時尿左出黎籠度都好清咁,但試過用尿片又好以好濁咁,係咪因為尿片既問題呢?咁如果屙左落貓砂度,可以點睇呢?
katy)) 2011-6-3 11:30:19 AM
原帖由 jessiesze 於 2011-6-3 12:01 AM 發表
點解bb d尿有時會有d白色好似傑傑地的物體....

那是多餘的鈣質. BB兔比較常見, 因為佢地日日食ALFALFA
Darling:o) 2011-6-3 02:05:30 PM
原帖由 jinjin 於 2011-6-3 11:19 AM 發表
我都想問,平時D尿都係屙落去廁所俾貓砂吸左,咁點可以知道佢D尿健唔健康呢?有時尿左出黎籠度都好清咁,但試過用尿片又好以好濁咁,係咪因為尿片既問題呢?咁如果屙左落貓砂度,可以點睇呢?

貓砂吾係對兔兔吾好既咩?
jinjin 2011-6-3 02:31:21 PM
唔係隻隻貓砂都用得,要小心選擇。
小小夕 2011-6-3 11:06:32 PM
0 . 0 我用個個係無味 唔會勁多沙  好多塵.. 係一粒粒既貓沙,..   
有冇d放係廁所用 又平令正嫁
carbee 2011-6-3 11:31:36 PM
其實木粒定紙粒比較好?
有冇邊隻冇咩味又吸味呢?
jinjin 2011-6-4 11:43:28 AM
我用開兔協用果隻Feline Fresh綠色袋果隻,算幾平又吸味,我自己覺得幾好,MonMon一日可以飲成600-650ml水,尿自然超多,成個廁所D貓砂都漲哂,但都無乜味。
aguiler 2011-6-4 01:52:46 PM
我都想知邊隻好..我本身用開ono($98@10kg),但我見好多人都用breeder celect貓沙($173@30L)~
如果講抵用,呢隻貓沙真係幾抵下..
但如果講好用,ONO我由開始用到而家,
中間轉過第2隻,都係唔好用..所以用番ONO...
你地有冇用過呢隻貓沙?好唔好用架?
小小夕 2011-6-4 03:24:31 PM
原帖由 jinjin 於 2011-6-4 11:43 AM 發表
我用開兔協用果隻Feline Fresh綠色袋果隻,算幾平又吸味,我自己覺得幾好,MonMon一日可以飲成600-650ml水,尿自然超多,成個廁所D貓砂都漲哂,但都無乜味。

個隻d木味好勁..  = =勁到我頂唔順.. 兔仔唔中意.. 跟住買過隻#^50^# #^50^#
carbee 2011-6-4 08:27:30 PM
原帖由 jinjin 於 2011-6-4 11:43 AM 發表

我果包就黎用哂~下次試下呢隻先:054:
係咪叫"天然松木粒"?

jessiesze)) 2011-6-7 10:19:00 PM
原帖由 小小夕 於 2011-6-3 12:35 AM 發表

佢半乾係會傑嫁  因為佢地尿尿好'龍'縮

仲未body check呀0.0

我check左啦,話一切健康,同埋............bb原來係仔黎架.....:043:
而家好驚呀,bb剛剛好似痴左線咁,在籠裡面彈左彈右.....

快速發帖