岩岩係診所帶丁丁番屋企...
俾水佢又唔飲.俾草又唔食..俾糧又唔要...
帶住頭罩點食野....俾埋零食佢都唔要.....
呀仔.....你唔好再嚇呀媽啦.............
(係診所岩岩見佢既時候...佢眼濕濕........)搞到我都眼濕濕
wm20472 2011-6-4 10:28:08 PM
剛剛絕育? 比d心機, 按醫生指示餵草粉
wesky 2011-6-4 11:04:26 PM
你俾佢休息下先,鋪一層草係籠度,亦可以試下俾平時食開既菜佢先,定時餵草粉。
carbee 2011-6-5 12:22:00 AM
丁丁媽,唔好咁擔心啦,今日會好累,比丁丁抖抖~
mimi今日都係去絕育呀~
佢戴住個頭罩發脾4,又周圍撞,好唔開心
後尾我除左頭罩佢先好d咋~
如果你可以睇住佢既話,就可以試下唔戴啦~
大家一齊努力呀:051:
TINA 2011-6-5 11:39:00 AM
買定菜菜比佢食啦,,我兩隻都係先食小小菜,胃口才回來,,,
丁丁媽 2011-6-5 09:21:18 PM
岩岩喂完佢食藥啦...
決定唔帶個頭罩...佢個衰B成日想除左佢.
搞到耳仔D毛冇晒...仲好紅...
佢唔肯食糧....要我喂佢先育食........
好怕佢整個傷口...但係佢病左頭罩又發癲...
今晚都係唔駛訓咁睇住佢,.../
carbee 2011-6-6 01:08:52 AM
丁丁媽,
mimi就係因為戴住頭罩,今朝一起身就同佢除頭罩,
點知一除,佢就搵尿只我同兔爸,兔爸仲飲埋童子尿添呀~
今日冇戴頭罩,全日監控佢,發現佢冇搞傷口,
所以今晚打算唔比佢戴~
丁丁,mimi加油啊~~
丁丁媽 2011-6-6 12:35:25 PM
聽你地講.E生都有俾草粉你地...???點解DR. TERRY冇俾我既...
淨係俾左D藥我咋.........係咪一定要食草粉嫁!???:046:
shebo 2011-6-6 12:38:30 PM
俾草粉佢食,慢慢俾佢休息下啦

我隻兔剛絕完育都無戴頭罩呀。只要睇住佢有無整個傷口便OK
carbee 2011-6-6 01:28:36 PM
草粉我之前已經買落,不過如果冇既話佢都會比你
因為兔兔手術後2,3日可能冇咩胃口
草粉可以比到佢要既營養,同水份
mimi依家先飲返少少水水咋
所以要keep住比菜同草粉
丁丁媽 2011-6-6 01:30:37 PM
我一直都冇俾菜佢食...佢而家唔肯食糧.......
不過佢肯食草....順手幫佢戒左食糧先~

快速發帖