1P 幣
我放工返屋企, 比草我隻傻B食時, 佢好似發脾氣咁, 用口搶左條草, 拎咩面食. :044:
我都奇怪啦, 係咁問佢mud 事, 要安撫左佢一輪先乖乖咁食草, 同我比佢食的菜.
後來知道我家隔離裝修, 下午時間好嘈:029: .....唔知有無關.....如果有關, 可以點做呢? :017:
yanyi:) 2011-6-8 12:43:31 PM
呠呠都係好怕裝修聲!
佢一聽到哩d聲就又淆又燥底= =
我唯有就係多d摸下佢同佢講唔洗驚..
再俾多幾條菜菜哄下佢= =
pauline)) 2011-6-8 01:29:42 PM
我搬左佢入房, 但係佢仲驚, 因為我平時欄住房, 唔比佢入. 佢一入到房就係個籠度好似好不安咁.....
carbee 2011-6-8 02:34:48 PM
你試下比佢係房走動下,熟悉下環境
咁下次再入去佢應該會冇咁驚~
我屋企上次起地台,我都係搬mimi入房
閂埋房門,再用膠墊擺係籠側(隔聲)
之後人地係度鑽,佢就係房度瞓到豬咁啦~
不過記得開風扇或冷氣比佢喎,依家好熱呀~
丁丁媽 2011-6-8 03:09:36 PM
上次我裝衣櫃既時候,丁丁都驚...
之後真係俾佢鐘意食既野俾佢摸下佢就OK番啦.
兔兔囡 2011-6-8 04:00:53 PM
我係屋企開住門~
d鄰居開關門都驚嫁~
安撫下佢會好d~
小小夕 2011-6-8 04:30:23 PM
我2隻兔大既吸塵機聲唔驚...  手用既吸塵機仔..佢會驚...  會沖去我間房跳上張床癡埋一齊係到聽..
但聽左一陣..2個見無乜野..落返地下趴係到....
間離屋隻狗都成日叫....   都聽慣左#^64^# .. 狗叫都唔驚..  

可能養2隻 膽都大D

胃D佢中意既野食 摸下佢  同佢傾下計喇

carbee 2011-6-8 04:41:56 PM
原帖由 兔兔囡 於 2011-6-8 04:00 PM 發表
我係屋企開住門~
d鄰居開關門都驚嫁~
安撫下佢會好d~

係呀,我屋企係閂埋門,
但隔離返屋企開門閂門都關佢事~
佢會定格,以為有人入黎
之前見到冇人又冇事
pauline)) 2011-6-8 05:35:34 PM
兔兔真係好細膽......見到佢驚又好可憐.....好想抱佢, 但到而家都係唔抱得, 只可以用指背掃佢額頭......
pauline)) 2011-6-8 05:36:54 PM
最近買左隻CD Harp for pets 比佢, 睇下播多D係咪好D先

快速發帖