本來有兩個寶貝,但係其中一個走了,好突然。依家另外一個好唔開心,成日周圍望,要搵返另外一個,又唔係點食草,行為同平時好唔同,請問各位,有無辦法可以令兔兔情緒可以好D,我怕兔兔有事。
小小夕 2011-6-9 12:14:07 AM
原帖由 syt174698 於 2011-6-8 11:38 PM 發表
本來有兩個寶貝,但係其中一個走了,好突然。依家另外一個好唔開心,成日周圍望,要搵返另外一個,又唔係點食草,行為同平時好唔同,請問各位,有無辦法可以令兔兔情緒可以好D,我怕兔兔有事。

....RIP ...   係米做手術個隻兔兔呀 ??

我記得之前睇文呀  離開左個隻兔兔唔好急住將佢搬走..
你要抱住佢  比另外1隻兔兔知道..佢好朋友已經離開左..  
唔係兔兔會以為佢好朋友唔知去左邊嫁...
兔兔有靈性佢會知道嫁 ..   你安慰同佢傾計話佢知佢好朋友走左 但仲有爸爸媽媽陪佢呀
樓主同兔兔要加油呀  多D陪佢胃佢食野..
忽然無左隻係身邊..兔兔都會唔習慣自己1個嫁..
加油呀  樓主同兔兔#^10^#
wesky 2011-6-9 01:02:36 AM
oh.... rest in peace..
試下鋪多d 草係籠, 可能會對情緒有幫助
有時間陪佢多 d
TINA 2011-6-9 02:18:18 AM
阿雞去左醫院三天,家中的咪咪都四處行,又坐在籠門口等,,,
好似等緊甘,,,,
佢地係有感覺的,,,,不見左一隻,一定會有不安,,,
陪多D,傾多D計,,,,
努力呀,.,,,
yanyi:) 2011-6-9 02:03:49 PM
rip..
俾多d時間去陪兔兔啦..
多d摸下佢同佢傾下計..
應該會好d..
可以抱住佢俾佢聽下你心跳聲等佢定d..
ccychoy 2011-6-9 07:31:00 PM
多d時間去陪兔兔.安慰佢
syt174698 2011-6-9 10:36:58 PM

回復 2# 的帖子

唔係,走個隻係囡囡,係我家姐養開,依家淨返另外一隻囡囡,佢星期六要做絕育,依家咁樣,都唔知去唔去做手術,會怕仲更加影響佢情緒:077:
yan211 2011-7-2 10:10:27 PM
我信你同佢傾多d佢係知道的~比心機呀!!!!

快速發帖