我有個兔友朋友 打黎
話佢兔兔(女仔黎  未絕育) 成個pat pat 都係血
好似有d 腸定血絲 咁
又唔太食草同菜
D CC 又細粒

佢打黎問我 可以點( 我就叫佢搵d 血係邊黎)
佢話唔知 因為隻兔兔係女朋友養開牙
所以佢都唔清楚
有無邊位大大可以教下佢

佢依傢已經打算去左SPCA 睇兔兔先

請覆!!!!!
carbee 2011-6-16 12:36:48 AM
首先要肯定血係咪黎自兔兔先?
如果真係patpat既話,唔好理立即睇急診啦~
咁樣出血法,可大可小架!!:052:
千千 2011-6-16 12:47:30 AM
佢去了
但SpCA好似無咁好
aguiler 2011-6-16 12:47:37 AM
幾多歲呀?
係岩岩先發現~定之前d cc就已經細粒架喇?
carbee 2011-6-16 12:49:24 AM
但急診好似唔係咁多間有~
唯有睇住先~聽朝再打去九龍城睇
dr點講呀?依家兔兔點樣?
千千 2011-6-16 12:53:49 AM
佢話佢未到"
隻兔兔係車到郁都唔郁
但有少少呼吸咁

我咩都唔太精楚
有無兔爸兔媽有類似情況

TRUBI 只係成日偷野食搞到輕微腸停
但未試過會出血咁嚴重
carbee 2011-6-16 01:05:29 AM
講真,我都未聽過~
會唔會係腸既問題導至痾血?
好擔心呀~希望兔兔冇事啦~
wesky 2011-6-16 01:15:49 AM
睇左醫生先算
千千 2011-6-16 01:16:56 AM
岩岩佢打左黎啦
個獸醫話自己唔係專睇小動物
所以佢都唔知發生咩事
但d騬血應該係子宮黎

可能係有腫留
問佢留唔留係到 等第2朝 個小動物醫生返
千千 2011-6-16 01:24:30 AM
我就同個男仔講
咁叫個醫生開住d 藥
帶埋兔兔返屋企先

咁我聽日再幫佢打電話去九龍城 問下可以點
同睇下BOOK 唔BOOK 到Betty'
千千 2011-6-16 01:26:25 AM
不過估唔到24 小時都無小動物既醫生/r \
希望佢隻兔女無事啦:050:

我都訓先   聽日要返工
:046: 眼訓
aguiler 2011-6-16 01:37:43 AM
有急診架!!!!!!!
小小夕 2011-6-16 01:48:12 AM
我之前睇文   有1個外地既兔友 佢兔仔唔絕育...  
後未有日早上pat pat又係流哂血.. 屙左d腸出黎甘... ><    係子官個d問題又係

你朋友兔兔幾多歲呀!!!
快d睇醫生喇!!!

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174

維多利亞寵物診所 – 元朗診所
Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
元朗民合徑8號幸福樓二期地下11號舖
屯門德正圍十八號海盛大廈地下三號舗
電話:2477 8929 (元朗) / 2459 7217 (屯門)
急症:7116 3282 呼8929

梟史丹尼獸醫診所
Dr.Hugh
http://www.drhugh.com.hk
香港銅鑼灣威菲路道9號地下
電話: 2380 0612. 急診電話: 6018 1385

我之前打過其中1間問急症!!  你試下打去!!!!     
但記得帶多d錢!!!   
九龍動物診所 Kowloon Veterinary Hospital   
我記得打去  佢無人係到會留急診電話嫁   你打去睇下
carbee 2011-6-16 02:02:59 AM
九龍動物急診好似係叫你去太平道某診所
千千 2011-6-16 09:18:30 AM
過左一晚唔知兔兔 點呢"
依傢打 去 betty 到 仲未有人聽 同無 得 留言"

除左 spca
其他
一係 就話 無 醫生"
一係 就話 就甘 睇要 3千幾(唔連藥):056:

我 等10 點再 打 去 問問" betty :011:

快速發帖