今日demon(女女)岩岩做完絕育~
6點接左佢返黎之後剩係食左1塊菜心葉~_~
到而家1粒cc都未有~
一喂草粉就係咁掙扎~好驚整親佢傷口所以都唔敢喂~
點算好啊? 要唔要夾硬喂? 定係慢慢喂d菜佢食好?

最新消息~經過兔奴一晚既照顧~港女DEMON已經識自己食糧仔~
今日開始精神左少少, 我都安樂D了~~~~多謝大家既意見>3<

carbee 2011-6-21 11:24:29 PM
女仔應該冇咁快恢復,
比佢休息吓,晏多少少再比菜菜佢食,
唔好一次洗咁多菜菜,因為每次可能都只係食得幾啖~
佢地會食得好少架,但點都一定要食d野,
真係唔食野就要餵草粉啊~
如果用針筒唔肯食既,可以試吓開得乾d,用匙餵~
再用針筒餵水水,加油啊~
mimi早兩星期都做完~冇事架!
wesky 2011-6-21 11:30:26 PM
佢肯食菜, 就俾多幾條或放係側邊, 另外係個籠鋪一層草
鈉米 2011-6-21 11:49:14 PM
WESKY鋪草草會唔會吉到傷口架?
小小夕 2011-6-21 11:51:46 PM
我想知道絕完育會唔會 去唔到wc. 要用尿片放底...

e加demon食草草未呀
wesky 2011-6-21 11:53:30 PM

回復 4# 的帖子

你鋪係四側
carbee 2011-6-21 11:58:12 PM
係呀,擺d菜菜你佢瞓既旁邊
佢食完你先至加菜,因為佢只食少少又瞓過~
鈉米 2011-6-22 12:00:53 AM
佢訓左果個位已經...成個鐘=.=`
carbee 2011-6-22 12:02:09 AM
係咁架啦,岩岩做完手術會累d
你擺菜菜係佢旁邊,佢餓就會食兩啖又瞓過~
鈉米 2011-6-22 12:13:46 AM
喂左佢飲左10ml水左右~11點成功飲佢食左20g草粉左右~
希望佢會精神返d啦...唔係我真係好唔安樂...
小小夕 2011-6-22 12:23:33 AM
女女復原係慢DD        放心>"<兔兔復原能力好強嫁
carbee 2011-6-22 12:55:43 AM
唔駛擔心,冇事既
頭兩日會攰d,之後會開始百厭架啦~
最緊要唔好比佢lam個傷口~
準時食藥餵草粉就得架啦~
鈉米 2011-6-22 01:25:57 AM
其實應該格幾奈喂一次草粉?
鈉米 2011-6-22 03:17:18 PM
THANKS VERY MUCH~>3<

快速發帖