1P 幣
想問有幫自己既兔兔絕育既朋友,你地會揀邊間絕育?
因為我聽媽講打麻醉針果到好大風險,有d驚...#^56^#
小小夕 2011-7-4 09:55:59 PM
有d兔兔會對麻醉藥有敏感  所以會有風險      但好似都好少機會...
同埋麻醉好似係吸個d氣體 ..    我唔清楚 因為上兔協個個圖都係吸氣體  

同埋有d診所係可以比錢 抽你兔兔d血去睇下會唔會對麻醉藥過敏   
好似千令蚊左右...

我24號會去dr.ma   9龍城個間  幫2隻兔兔絕育#^39^#

carbee 2011-7-4 11:10:59 PM
我淨係知道麻醉針比吸氣果種風險高~
驗血我都唔肯定可唔可以知道,
不過依家多數都係用吸氣果種,應該安全好多~
唔駛咁擔心
小鈴)) 2011-7-5 07:14:14 AM

回復 3# 的帖子

但間間都好似要打麻醉針架喎#^15^#
ccychoy 2011-7-5 10:56:06 AM
好少機會有事的
我問過好似check5到會唔會對麻醉藥過敏
PILLOW.MA)) 2011-7-5 11:04:54 AM
而家用吸入式既多架喇
因為危險性比打針少
不過醫生都會同你講左風險係1000隻兔入面有1隻對麻醉藥有敏感
但唔洗因為咁而太擔心
wanga113 2011-7-5 01:07:00 PM
無得check咖.因為我都問過好多次...
carbee 2011-7-5 02:06:21 PM
上次我問過dr.ma佢都話check唔到
要真係落左藥係身上先會知道~
mimi都冇打麻醉針呀,佢係吸氣果種~
carbee 2011-7-5 02:07:55 PM
仲有,原來mimi係唔怕打針架,
佢第一次打補血針,我仲驚過佢,
點知打完完全冇反應~
dr.ma話佢好叻女,:055:
唔知係咪所有兔兔都係咁既呢?
小小夕 2011-7-5 07:33:16 PM
oh 原來ck唔到 ..  咁我印象中比千幾銀係有野ck  唔記得左ck乜=.=
super4)) 2011-7-6 06:27:17 PM

回復 2# 的帖子

我都係book 咗24�7 1030 hrs 同機機搵Dr. MA 做手術,好緊張,有時會諗下做好定唔做好,因為佢近排always Un Un, 到時見:028:
super4)) 2011-7-6 06:33:32 PM
用手提電話篤咗個罵人表情,又睇唔到,仲send埋,Sorry !!
小小夕 2011-7-6 06:33:54 PM
原帖由 super4 於 2011-7-6 06:27 PM 發表
我都係book 咗24�7 1030 hrs 同機機搵Dr. MA 做手術,好緊張,有時會諗下做好定唔做好,因為佢近排always Un Un, 到時見:028:

係呀> < 甘到時米見到你囉.. 希望會見到你兔兔喇 #^39^# #^39^#
花生都成日unun #^31^#    現在分緊籠#^32^#
super4)) 2011-7-6 06:54:54 PM
其實我比較擔心手術後的康復情度,我喺電話問過姑娘,傷口埋好要四日先可以除頭罩,我攞咗三日假期陪機機,希望做絕育對佢黍講,係好事啦!(矛盾中...是否要切這一刀,唉!):032:
carbee 2011-7-6 11:16:54 PM
小夕,你講既驗血應該係驗血糖,肝,膽固醇之類果D野,可以驗到成張list咁多野架,
上次mimi都係驗左一千蚊!:059:

快速發帖